Cateva clarificari despre BIG Impact si Summitul de Conducere – GLS Romania.

NU ma ocup cu stiri din lumea evanghelica, ci prin harul Domnului, sunt preocupat atat de vestirea Evagheliei cat si de apararea ei  (apologetica) si asta datorita nevoii din spatiul evanghelic romanesc, inundat de vrute si nevrute in ce priveste Evanghelia, teologia si doctrina biblica. Nu sunt multi care sa se implice in lupta aceasta, desi fiecare pastor si lider crestin ar trebui sa fie vigilent la invatatura /  invatatorii falsi care inunda tot mai mult bisericile evanghelice din Romania, prin toate mijloacele de comunicare.

In ce priveste BIG Impact si GLS, acestea reprezinta si un interes personal pentru ca am participat la conferintele BIG in anii de inceput, la Sovata si apoi in Bucuresti in intalniri mai mici, informale. Am urmarit evolutia BIG Impact si Summitul Global de Conducere de la distanta si nu este un subiect nou pentru mine. Ceea ce este important de stiut este ca pana acum BIG Impact s-a ocupat de organizarea conferintelor GLS in Romania. Insa datorita anuntului lui Bill Hybels, parintele Summitului, de a numi o femeie in functia de pastor conducator la biserica Willow Creek, BIG Impact a intrerupt aceasta colaborare. Slava Domnului! Macar atat.

Insa initial a aparut un anunt prin care se specifica succint intreruperea acestui parteneriat, fara alte clarificari, in timp ce pe site-ul GLS apare Emanuel Moisa, membru al bordului de conducere BIG Impact, ca fiind persoana de contact pentru detalii despre Summit.  Din modul in care a fost scris textul, situatia parea ca unii membrii ai bordului BIG Impact vor continua sa colaboreze in continuare, pe cont propriu, pentru organizarea Summitului in Romania, in contextul in care GLS anunta ca este in discuții cu lideri creștini din România, interesați de organizarea acestui Summit.

Insa Mihai C. mi-a atras atentia ca informatia nu este corecta ci ca Emanuel Moisa doar asigura tranzitia si contactul pentru o perioada, pana se vor finaliza toate formalitatile de incheiere a colaborarii. Iata comunicatul putin mai detaliat dar aparut putin mai tarziu, de pe site-ul BIG Impact:

În data de 14 octombrie, 2017, Willow Creek Community Church (WCCC) a anunțat că Bill Hybels va fi succedat de două persoane, doamna Heather Larson ca pastor conducător și domnul Steve Carter ca pastor conducător responsabil cu învățătura. Ca răspuns la acest anunț, în unanimitate, bordul Fundației BIG-Impact a considerat că această decizie subminează perspectiva biblică asupra femeii în conducere (rolul de pastor senior) și are un efect de undă dramatic, respectiv o dezbinare majoră în comunitatea evanghelică din România. Prim urmare, bordul Fundației BIG-Impact a încetat parteneriatul cu Willow Creek Association (WCA) și nu va mai fi implicat în Summitul Global de Conducere din România.

WCA continuă cu alți parteneri organizarea Summitului Global de Conducere în România. Cei interesați sunt rugați să acceseze http://www.glsromania.ro

 

Acum, chiar dacă decizia este de salutat, problemele BIG Impact sunt departe de a fi rezolvate. Se ridica in continuare multe semne de intrebare legate de credibilitatea si discernamantul spiritual al organizatiei BIG Impact. Si iata de ce:

Câtă încredere putem avea în BIG Impact, dacă a trebuit sa ajungă la situația asta pentru a înceta relațiile cu Bill Hybels și WCA? Nu existau acolo oameni cu discernământ spiritual care să vadă că direcția lui Hybels era una liberală, în condițiile în care semnale de alarmă au fost trase de mult?

Poate BIG Impact să se dezică acum de idelogia secualara promovată de Bill Hybels prin Conferițele GLS sau va continua sa promoveze aceeasi ideologie dar prin alte mijloace?

Poate BIG Impact să dea un comunicat prin care afirmă că nu mai recomandă conferințele GLS nici unui lider creștin sau credincios evanghelic din România?

Din punctul meu de vedere, membrii bordului BIG Impact ar trebui sa se pocaiasca public de raul facut unor asa de multi credinciosi evanghelici prin expunerea la invataturi atat de dezastruoase pentru viata spirituala si bunul mers al multor biserici. Dar, din cate imi dau seama, BIG Impact nu regreta colaborarea cu Bill Hybels, ci regreta doar ca s-a ajuns la aceasta decizie.  BIG Impact colaboreaza in continuare cu acelasi tip de organizatii care au aceiasi directie liberal/seculara si inclusiv membrii BIG Impact au aceiasi directie.

Iata doar exemplul lui Gelu Paul, presedintele BIG Impact.  

In biserica Vox Domini din Timisoara, unde este pastor, Gelu Paul nu are nici o problema in a permita unei femei sa fie lider de „inchinare” si sa dea si ceva invatatura de la microfon sau sa numeasca o alta femeie din sala sa se roage pentru Cina Domnului. Si toate acestea pe ritmuri de muzica rock si disco, avand pe scena o domnisoara intr-o fusta scurta. 

Deci iata ca una este teoria si alta este practica. Incetarea colaborarii cu GLS este din pacate doar praf aruncat in ochii nostrii.

 

 

2 răspunsuri

 1. Nu că BIG Impact ar promova imoralitatea, dar similaritatea cu lumea în vestimentație și “închinare” nu arată o direcție biblică sănătoasă [și nu e argument ‘ad hominem’, pentru că și apostolul Paul și apostolul Iacob ar fi acuzați de același lucru].
  Deja cred că ‘liberalii’ au scos de urgență eticheta “legalist” :).
  Încercînd să prezint cuiva un lucru, am căutat locurile în care se spune să imităm pe apostoli. Ele există, dar problema este că în ziua de astăzi nu mai avem apostoli.
  Ei aveau curajul să spună ca exemplul lor să fie urmat [la modul general și particular], deoarece și măsura de har și credință acordată lor a fost diferită.
  Ei priveau la Domnul Cristos și erau indicatori de direcții precise de trăire.
  Dacă apostolii ar fi făcut compromisuri culturale pentru a facilita acceptarea Veștii Bune, atunci cine mai putea avea încredere în ei?
  NU sîntem chemați să “cosmetizăm” mesajul sau mijloacele [oamenii, atmosfera etc.] pentru ca Vestea Bună să fie primită.
  Vestea Bună trebuie doar vestită, iar de primirea ei se preocupă Dumnezeu Duhul Sfînt.
  Iar prietenia cu lumea este…dușmănie conta lui Dumnezeu. A se înțelege că mulți “neo”-evanghelici promovează un stil de împrietenire cu cei pe care doresc să îi evanghelizeze. Nu ar fi rău dacă modalitățile prin care se face acest lucru ar fi biblice.
  Cred că se știe destul de bine despre cazuri diverse, dintre care: să mergi la film cu el/ei, să mergi la o bere, să participi la anumite evenimente [zile onomastice, de naștere etc.].
  Rog să fiu corectat biblic acolo unde greșesc de cei care susțin contrariul [dar, vă rog, nu cu textul “m-am făcut tuturor totul ca să salvez pe unii dintre ei”].

  1. Nu promoveaza imoralitatea dar promoveaza indecenta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: