Pilda Semanatorului

Un răspuns

 1. Corneliu Radu | Răspunde

  A PATRA CATEGORIE de oameni ce se raportează la Cuvânt sunt cei descriși la Luca 8:8: „O altă parte (de sămânță) a căzut pe pământ bun, și a crescut, și a făcut rod însutit.” Aceștia acceptă Cuvântul, Îl prețuiesc și nu renunță la El, indifferent de ce ar veni peste ei…! Mulți sunt persecutați sângeros, plătesc chiar și cu viața pentru aceasta, dar de Cuvântul Domnului nu se despart, ci-L ascultă ca și împaratul David:
  „Odată a vorbit Dumnezeu, de două ori am auzit, că Puterea este a lui Dumnezeu.” (Psalm 62:11)
  Oamenii din această categorie ascultă Cuvântul, Îl cred, Îi dau întâietate în viață, Îl lasă să acționeze…, și plătesc prețul pentru El! Ei n-au doar o credință teoretică, ci trăiesc în conformitate cu Cuvântul lui Dumnezeu, fapt pentru care pot sa aduca „roadă”.

  În primele 3 categorii prezentate sunt oamenii pentru care Cuvântul lui Dumnezeu este inefectiv, pentru că ei nu-L prețuiesc, nu-L pun pe primul loc în viață, nu sunt gata să plătească pentru El… Ei ajung sub judecată divină, devin incapabili de înțelegere…, pentru că au respins și desconsiderat adevărul lui Dumnezeu.
  Cei din categoria a 4-a se conformează Cuvântului, sunt binecuvântați, aduc roade, chiar însutite, iar Dumnezeu le dă tot lor, din ce în ce mai mult…, pentru că apreciază Cuvântul, si-L cinstesc pe Dumnezeu. De aceea, n-ar trebui sa ne mai mirăm când citim că „celui ce are, i se va da, și va avea de prisos; iar de la cel ce n-are, se va lua chiar și ce are.” (Matei 13:12)

  Ucenicii Domnului au știut aceste lucruri, dar și noi le cunoaștem la fel de bine…!
  Noi ascultăm, primim, credem, prețuim și aplicăm Cuvântul lui Dumnezeu?! Cine răspunde afirmativ la toate acestea, este binecuvântat cu viață din belșug, și veșnică.
  Toți oamenii ar avea parte de aceleași binecuvântări, dar nu toți răspund pozitiv, acceptând și prețuind Cuvântul în viața lor.
  Unii preiau Cuvântul cu toata seriozitatea, Îl strâng în inimă, Îl împlinesc și aduc roadă, iar alții se raportează greșit la El, Îl desconsideră…, și sfârșesc prin a fi judecați și condamnați.
  Fie ca cu toții să ascultăm de Cuvântul binecuvântat al lui Dumnezeu, pentru a beneficia de El atât în viața aceasta cât și-n cea veșnică!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: