Carismatici de care trebuie sa te feresti

La acest inceput de an am observat ca mai multi au scris impotriva carismatismului si asta ma bucura, pentru ca pregatisem acest text inainte de craciun, dar am amanat pentru inceputul de an, iar acum observ ca si altii au avut aceiasi dorinta, printre care si pastorul Cristian Ionescu.

Sunt foarte multi credinciosi si lideri crestini care nu sunt preocupati sa se informeze despre problemele teologice contemporane iar miscarea carismatica este una dintre ele.  Pe de alta parte multi cauta literatura crestina, dara fara informatiile corecte ajung sa citeasca autori carismatici si sa ia de bun tot ce citesc.  Stiu ca multi sunt sinceri in cautarea lor dupa materiale crestine care sa ii ajute sa creasca spiritual, insa pentru ca librariile crestine au devenit pline de literatura nesortata multi evanghelici cad prada invataturilor eretice si se incalzesc cu ele la fel ca broasca care nu simte ca temperatura apei de pe foc creste incet dar care in final o duce la moarte. Acel sentiment placut o ucide.

De aceea, cred ca o lista minima cu autori si invatatori eretici si periculosi este binevenita si de ajutor pentru cine doreste sa „ia seama bine la citire”.

Incep cu autori carismatici straini dar destul de cunoscuti, si voi adauga si nume din Romania. Lista este una foarte succinta dar cred ca poate ajuta la formarea unei perspective bune si selective.

1. Peter Wagner si John Wimber – P. Wagner este cunoascut si ca parintele miscarii de  crestere a bisericii. Cei doi, P. Wagner si J. Wimber au lucrat impreuna si au pus bazele unui curs la seminarul  Fuller numit „Semne, minuni si crestera bisericii”, carcaterizat de presedintele seminarului Fuller, David Hubbard, ca unul dintre cele mai populare cursuri dar si cel mai controversat si deranjant curs. Insa realitatea a fost ca John Wimber nu a vindecat niciodata pe nimeni, nici chiar pe el, iar cand a fost pus in fata evidentelor si-a schimbat declaratiile. Iar Peter Wagner a mers atat de departe in ocultismul lui incat a ajuns sa practice legarea demonilor sau curatirea cladirilor de spirite (sau fantome). Sustinea in compania lui oameni care aveau intalniri fizice cu demoni sau intrau in transa in lumea spiritelor ca sa lupte chipurile cu domniile demonice.

2.  Jack Deere si Paul Cain – Jack Dere este autorul cartii  „Surprins de puterea Duhului”, o carte mincinoasa si inselatoarea. Nu numai ca nu exista dovezi pentru vindecarile facute de Paul Cain, dar s-a dovedit apoi ca acest Paul Cain, ucenic al lui William Branham, era homosexual. Deci cum poate un profet al Domnului sa fie homosexual? Este clar ca este un profet fals, iar puterile pe care pretinde ca le are sunt de la cel rau. Mai mult, Paul Cain si-a transferat apoi „ungerea” lui peste Todd Bentley, care este un curvar divortat de nevasta si casatorit cu bona, tatuat pe tot corpul si cu piercing, un demonizat si un ocult. Iar Jack Deere prin cartile lui imprastie otrava carismatica in lumea intreaga.

3.  Neil Anderson este un alt autor carismatic de seama ale carui carti sunt traduse in limba romana si citite de crestini din toate confesiunile. Pastorii si liderii bisericilor trebuie sa fie atenti la cartile care se vand in bisericile lor.  Una dintre cele mai cunoascute carti ale lui N. Anderson este Cel ce sfarama lanturile – o carte care sustine in mod eronat ca orice crestin este pasibil de posedare demonica si in consecinta avem nevoie de eliberare – in special eliberarea lui Anderson. Biblia afirma insa ca „daca Fiul va face liberi, veti fi cu adevarat liberi” Ioan 8:36. Un crestin nu are nevoie de o lucrare de eliberare si sfaramare a lanturilor asa cum sustine  N. Anderson, ci tot ce are nevoie este Evanghelia. Prin ea Dumnezeu mantuieste oamenii, ii elibereaza si ii transforma, pentru ca „Evanghelia este puterea lui Dumnezeu …” (Romani 1:16). Orice altceva este minciuna.

Alte carti ale lui Neil Anderson in limba romana sunt Biruinta asupra intunericului si Cine sunt eu in Cristos, carti care promoveaza doctrine carismatice si false care duc pe credinciosi intr-o robia legalista si supersitioasa si nu la eliberare.

4. Bill Johnson este unul dintre cei mai influenti pastori carismatici ai momentului si pastor al bisericii Bethel Redding, California. Aceasta biserica reprezinta tot ce este mai rau in carismatism incepand cu doctrine false si pana la rasul sfant, betia in spirit (cand oamenii cad pe spate), profetii false si neimplinite, ocultism si necromantie sau chiar ghicire in carti. Toate sunt gasite la Bill Johnson si Bethel Redding.  Iar Iosif Ton, din lipsa de discernamant si deraiere spirituala, a ajuns sa se insoteasca cu Bill Johnson si sa il promoveze, sustinand chiar ca B.J. va elibera orasul de cancer, ceea ce desigur ca nu s-a intamplat nici pana la ora asta.

5. Heidi Beker si Joicy Maier sunt doua dintre cele mai oculte autoare de carti si predicatoare carismatice. Am observat foarte multe femei care le urmaresc pe Facebook si pe Youtube si nu inteleg cum sotii acestor femei nu reactioneaza. Daca o veti urmari pe Heidi Beker veti vedea ca de foarte multe ori se lungeste pe scena, tipa, urla sau se misca necontrolat, un spectacol grotesc si diabolic. Cum poate cineva sa urmareasca asemenea manifestari si sa spuna ca vin de la Dumnezeu?

Mai sunt multi altii care promoveaza aceleasi idei dracesti, dar sa trecem si la o lista scurta din Romania.

1. Biserica Raul Vietii si pastorul Razvan Mihailescu. Acesta a adus in Romania ideile absurde, ilogice si lipsite de orice baza biblica ale pastorului Chris din Africa de Sud. Foarte multi l-au urmat in anii de inceput si la fel de multi s-au indepartat cand au vazut cum stau lucrurile pe acolo.

2. Alfa & Omega TV este unul dintre principalele canale media prin care orice lucru pe care ni-l putem imagina din doctrinele aberante carismatice sunt promovate in Romania. Prin directorul si fondatorul Tudor Petan, care este un promotor deschis al carismatismului fara nici un pic de discernamant spiritual, postul acesta este o sursa continua de difuzare a ereziilor carismatice intalnite la autorii americani mentionati.

3. Grupul de femei Ligia Seman, Rodica Volintiru si Lidia Mihailescu. Nu stiu cate de mult lucreaza impreuna dar le-am observat pe internet organizand impreuna conferinte pentru femei. De asemenea ele predica si dau invatatura carismatica fara nici o problema in biserici, iar unii pastori le mai invita sa dea si cate ” o marturie”. Ele ignora cu buna stiinta Cuvantul Domnului in aceasta privinta.

4. Alte nume precum  Tony Berbece, Ioan Demeter sau Iosif Ton din ultimii ani sunt doar cateva nume din multitudinea de carismatici urmariti de multi pe internet sau prin alte cai de comunicare, dar care sustin si predica aceleasi doctrine eretice.

Ma opresc aici. Abia am zgariat suprafata aisbergului carismatic. Poate lista asta ajuta pe cineva.

Va doresc un an plin de har si cu biruinta asupra duhurilor inselatoare si a invataturilor dracilor, conf. 1 Timotei 4:1.

Publicitate

10 răspunsuri

 1. Lucian.. nu am inclus si video pe care l-ai trimis ptr ca nu vreau sa o promovez… in acel video Rodica Volintiru povesteste cum a avut o experienta mistica si cel mai probabil si oculta… sustine ca a vazut fizic o lumina ca o sageata care a venit din cer si a intrat in inima ei.. si ca Dumnzeu a trimis-o dupa aceea in Romania …
  Foloseste texte biblice luate la intamplare ca sa isi justifice experienta …

  Afirma ca s-a indragostit de Dumnezeu.. bleah.., si ca a inceput sa tremure… si sa cada la pamant… cam seamana cu descrierea demonizatilor din Noul Testament.
  Biblia afirma ca Dragostea de Dumnezeu sta in pazirea poruncilor Lui. Deci dragostea de Dumnezeu nu sta intr-un sentiment ci in dedicarea cu care asculti de El.

  1. Nu am pus video ca să promovezi, ci ca să se vadă de ce experiența de care vorbește nu este biblică.

   Spui bine de acele manifestări, dar eu m-am concentrat pe ceea ce a zis aproape de începutul descrierii experienței ei: că atunci a venit Dumnezeu în inima ei. Unde era pînă atunci Dumnezeu? Cine nu are Duhul Lui nu este al Lui!

  2. Vaaaiii…..Doar SCRIPTURA ! DOAR ATAT ! traim vremuri grele..cei ce nu cunosc,nu se adancesc in Scriptura,citind-O,Iubind-O..vor fi inselati rau de tot…e foarte adevarat ce ati scris mai sus ..Hristos te elibereaza ! Prin Evanghelie..EL are Singurul Puterea..nu e nevoie de adaugiri..dar astia s-au stricat de cap..Doamne…ai mila de toti cei care mananca tot ce li se dau pe tava ..fara a mai cerceta daca e adevarat,ori nu..fara a se mai uita la “roadele” celor ce “provaduiesc” astfel de aberatii..cum poti sa afirmi ca daca nu ai 30000 in cont..relatia ta nu e buna cu Dumnezeu? pe bune: astia s-ai stricat de cap!

   Cuvantul Tau e Adevarul ,Doamne !

   multumesc pentru aceasta postare..ma rog ca Dumnezeu sa se foloseasca de ea si sa deschida ochii multora..

 2. Numele acestei „pastorite” eretice care otraveste LA GREU si pe „surorile si unii din fratii” din… Romania si nu doar din Romania, NU ESTE asa cum apare aici in acest articol „Joicy Maier” ci JOYCE MEYER. Feriti-va de invataturile otravite ale acestei eretice MULTIMILIONARE si de tot ceea ce scrie si vorbeste, inclusiv de brosurile pe care le scrie, si pe care Alfa & Omega TV din Timisoara le distribuie GRATUIT abonatilor sai. Iata cit este de „darnic” si „binevoitor” Satana, si aici nu ma refer la Tudor Petan care are si el o implicare, ca nici macar nu va taxeaza pentru otrava care va este livrata GRATUIT prin posta. S-a amintit aici de pastorul Bill Johnson, dar trebuia neaparat amintit si colegul sau, tot pastor in aceiasi „biserica” Bethel din Redding, California, pe nume KRIS VALLOTTON care vine si el foarte des in Romania unde apare nu doar la Alfa & Omega TV din Timisoara, ci si la Cluj si oriunde este invitat de naivii fara discernamint. Iata aici un exemplu(ascutati si VA CRUCITI de dialogul absolut dement intre el si interlocutorul sau): Calea Adevarul si Viata 443 – Cum cerul invadeaza pamantul – Kris Vallotton – partea 1 https://www.youtube.com/watch?v=aae_C_fZoRk&t=1s, Calea Adevarul si Viata 444 – Cum cerul invadeaza pamantul – Kris Vallotton partea 1 https://www.youtube.com/watch?v=fb2k-jYXU0U&t=570s , Calea Adevarul si Viata 560 – Cultura Imparatiei – Intrebari si raspunsuri – Kris Vallotton https://www.youtube.com/watch?v=ptoxuSs_SSE&t=3s. Nu trebuie lasat afara din lista nici RICK WARREN, MIKE BICKLE, BILL HYBELS, Joseph Prince, etc. Iar unul dintre „pastorii” romani care trebuie si el amintit aici, pe linga cei care au fost deja amintiti, este „vedeta” din Beius, Vladimir Pustan, care mai nou „a cucerit” si bisericile romanesti din SUA, numai bune de stor$$$ din ele, si care intr-una din predicile sale afirma fara nici o jena, ca daca tu ca si crestin nu ai CEL PUTIN 30,000 euro in cont, relatia ta cu Dumnezeu nu e buna. Vedeti asta aici (in special de la minutul 63 incolo): https://www.youtube.com/watch?v=MXPfNYntBdc sau aici: https://www.youtube.com/watch?v=OS0obiByNUY&t=501s. Asta se cheama promovarea evangheliei bunastarii, a sanatatii si a prosperitatii, numai ca tinerii nostrii crestini nu prea stiu ce inseamna asta. Si dea lungul “carierei” sale pastorale acest pastor debiteaza inca multe erezii FRUMOS AMBALATE pentru cei creduli sau fara discernamint. Si nici el NU STA DELOC RAU LA CPITOLUL FINANCIAR cu averea pe care o are. Si nu i-as condamna atit de tare pe tineri, in special, cit pe pastorii lor care nu-si fac datoria asa cum trebuie. Si lista pastorilor, atit straini cit si romani, dar si a autorilor de carti otravite, este lunga si ramine deschisa… Treziti-va oameni buni daca vreti cu adevarat sa ajungeti sa vedeti Raiul ! Traim vremuri extrem de tulburi si confuze in care este foarte usor sa te pierzi daca nu stai foarte aproape de Dumnezeu si de invataturile Sale.

 3. Tare ma mai mir….
  Daca as fi Diavolul in persoana, si mi-as pune in gand sa distrug credinta pe pamant, as cauta cativa frati ultra-ultra credinciosi, bolnavi de atata “sfintenie” si le-as scoate ochii cu ce fac cutare si cutare predicator sau predicatoare. Si lupta e ca si castigata: vor avea ei grija sa stie toata lumea ce LE-AM ARATAT EU LOR.
  “Nu stiti de ce duh sunteti stapaniti!”
  Aveti idee cate probleme spinoase are de solutionat crestinismul? Aveti idee cate lupte am pierdut deja? Si cate mai suntem pe cale sa mai pierdem? NU! Va zic eu ca nu stiti. Sau nu va pasa! Pentru ca acele probleme sunt spinoase si te costa sa deschizi gura. Te costa ani de studii aprofundate. Te costa sa nu-ti apleci capul. Te costa sa accepti sa fii ridicol. Te costa pana la urma si bani. Te costa mult sa ai, cu privire la un singur lucru macar, un punct de vedere bine intemeiat dpdv religios-stiintific-istoric-geografic-cultural-lingvistic-etc.
  Va dau si niste exemple pentru lupte pe care pana acum le-am cam pierdut:
  – copii de clasa a IV-a sunt invatati ca pamantul si universul au milioane de ani, multe-multe, nimeni nu stie cate ca nu au data fabricatiei pe ele, dar muuulte in orice caz. Nu precizeaza nimeni, nicaieri in manual, ca metodele de datare au neajunsurile lor, si ca erorile pot fi foarte mari. Biblia zice altceva, ceva atat de diferit ca pari ridicol daca afirmi ca mai crezi asa ceva. Biserica ar trebui sa lupte sa se introduca in aceste manuale macar o singura fraza, care sa arunce macar o umbra de indoiala asupra acestei teorii. Ceva de genul : “Luand in considerare dovezile indirecte de care dispune, si numarul mare de necunoscute, lumea stiintifica a imbratisat aceasta teorie ca fiind cea mai probabila modalitate in care a aparut universul.”
  – Tot din manualele scolare aflam ca dinozaurii au trait cu mult inainte de aparitia oamenilor. De unde stiu ei asta? Daca nu a murit nici un dinozaur cu un om in brate, si sa se fi fosilizat exact acel dinozaur impreuna cu exact acel om, si pentru ca nu au fost descoperiti exact acel dinozaur si exact acel om, si daca nu s-au gasit fosile umane la fel de vechi ca ale dinozaurilor, gata teoria pseudo-stiintifica din manuale! Biserica ar trebui sa intervina si aici, pentru ca noi stim ca primii oameni au trait intr-o gradina. In afara ei puteau trai bine-mersi dinozauri. Cand Adam si Eva au fost alungati din gradina, citim ca Dumnezeu a pus doi heruvimi cu sabii invapaiate sa pazeasca intrarea in gradina. Ce anume inseamna intrarea in gradina? Eu cred ca toata Terra era intrarea in gradina. De ce? Pentru ca asta a distrus Dumnezeu atunci. Copii invata la scoala ca un meteorit a lovit pamantul si aproape toate vietuitoarele au murit, ocazie cu care dinozaurii au disparut. Intelegeti legatura nu? Heruvimi cu sabii invapaiate – meteorit care a produs un incendiu global! Ideea e ca a existat o cauza si un scop pentru care meteoritul respectiv a cazut pe pamant. A fost cu intentie si cred ca Creatorului i-a parut rau ca a trebuit sa distruga aproape totul. In Ezechel gasiti doua versete foarte interesante despre copacii Edenului din adancimile pamantului (carbunii a caror aparitie stiinta o atribuie aceluiasi meteorit). Ce vreau sa zic este ca nimeni nu poate testa in laborator fosilizarea unor oase. Toate acestea sunt doar niste pareri, educate ce-i drept, dar pareri. Asta ar trebui sa apara in manuale.
  Exemple despre luptele pe care suntem pe cale sa le pierdem:
  -homosexualitatea si familia cu doi tati sau doua mame sau alte variante, dar nu cea naturala;
  -prostia.
  “Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti”. Efeseni 6:12. (Usor de tinut minte: 6 X 2 = 12)
  De asta ma mir, pentru ca presupun ca stiti acest verset.
  Pentru fratii luptatori exista suficiente lupte care merita duse.
  Sper ca v-am fost de folos.
  (A nu se publica in alta parte sub nicio forma)

  1. Stimate Teo, tu nu sti de ce duh esti insufletit..
   Hai sa iti spun care este cea mai mare problema pe care crestinismul trebuie sa o rezolve – predicarea Evangheliei. Cand mesajul este alterat si oamenii pacaliti sa creada ca sunt converiti, atunci devine religie.
   Carismatismul este o religie, plina de elemente oculte si mistice, iar tu esti in intuneric fata de aceasta problema. Probabil esti un caristamic religios si tu, un fanatic care nu stie altceva.
   Degeaba pui accent pe creationism sau morala crestina daca oamenii nu inteleg evanghelia. Totul pleaca de la mesajul corect si dovezile unei pocainte reale.
   Caristamicii de care am scris sunt niste învățători falsi si gresiti. Nu trebuiesc urmați si nici ascultati.

  2. FORJESUS ANDHISWORD | Răspunde

   Am acasa o stiva mare de carti creationiste in engleza si romana si consider creationismul stiintific ca un ajutor deosebit de pretios in combaterea evolutionismului darwinian.

   INSA CRED CA DACA TACEAI FILOZOF RAMANEAI! (stii proverbul, nu???)

   Din pacate Diavolul e mult, mult, mult mai inteligent decat tine! Ca sa distruga credinta (crestina) pe pamant, Biblia ne-o spune,
   ca Diavolul va strecura erezii nimicitoare in biserici prin intermediul LUPILOR IMBRACATI IN HAINA DE OAIE. Adica exact ceea ce semnala foarte corect acest articol!

   Unul din cei mai mari „dinozauri” din carismatism, magnatul media Pat Robertson, fondatorul postului TV crestin CBN, afirma deschis pe postul sau TV (CBN) ca „DINOZAURII AU TRAIT CU MILIOANE DE ANI INAINTEA OAMENILOR, FIINDCA E UN FAPT DEMONSTRAT DE STIINTA CARE NU POATE FI IGNORAT”.

 4. Groaznic. Am vazut ceva si eu cum Pustan spune ca trebuie 30000 de euro ca sa fim placuti lui Dumnezeu. Prefer iadul decat un Dumnezeu ce vrea bani, dar nu viata si fiinta mea sincera si iubitoare. Pedepsindu-ma ca ca sunt sarac.
  L-am aparat pe Pustan acum cativa ani cand a fost dat afara din Cultul Penticostal, nestiind care e ideea, chiar cand spunea intr-un interviu facut de cei ai lui, de la Ciresarii TV, ca in Biblie scrie mai des despre bani decat de rugaciune (sic!). Serios? Asta e invatatura crestina? Banii primeaza?…
  Daca in Biblie scrie mai des despre raul acestei lumi, decat despre bine din ea, inseamna ca Dumnezeu isi doreste mai des raul decat binele? Ce Biblie citesc unii pastori? Si apropos, ce facem cu singurul si unicul Pastor Bun din Sfanta Scriptura? Ceilalti ce fel de pastori sunt?

 5. Doamne ajuta-ne sa ne pastram luciditatea in aceste vremuri inselatoare, ambigue.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: