Nu-i așa ca Dumnezeu e ironic?

Am urmărit și eu demonstrațiile din stradă și trebuie să spun că atât eu cât și mulți norvegieni sunt uimiți de suportul imens pentru acest caz. Am auzit păreri pro și contra, am auzit certuri și argumentări pe marginea cazului și a Barnevernet, o dezbatere care de altfel a umplut de-a lungul timpului paginile ziarelor norvegiene.

Sunt absolut sigur că există și mult dispreț și acuzații pentru astfel de acțiuni și că unii pur și simplu nu înțeleg de ce atâta zarvă. De ce trebuie să iasă pocăiții în stradă? De ce atâta isterie? De ce atâtea discuții despre Dumnezeu? De ce trebuie băgat Dumnezeu într-o problemă pe care și-au făcut-o singuri, spun alții.  Mai mult, cred că mulți credincioși se întreabă acum de ce a îngăduit Dumnezeu așa ceva? Unde este Dumnezeu acum? De ce nu intervine?

Nu vreau acum să încerc explicații la toate acestea, însă cred că astăzi am avut încă odată confirmarea că Dumnezeu este nu numai în control ci că El este și ironic față de cei care încearcă să Il scoată acum din ecuație.

Astăzi s-a cântat la Timișoara cântecul He’s got he whole world in His hands. Săptămâna trecută, în timp ce povesteam cu Marius și Ruth despre ce se întâmplă, Marius și-a adus aminte de un incident de la școală fetelor. Într-una din zile, acum ceva timp, s-a dus pe acolo cu responsabilități de serviciu și pentru că era pauza de masă a elevilor, și pentru că trebuia să aștepte să se termine pauza, a început să le cânte elevilor la pianul din sala de mese. Melodiile pe care le-a cântat au fost melodii simfonice de Bach și Beethoven, însă la un moment dat a schimbat repertoriul și a început să cânte, fără voce, melodie pentru copii He’s got he whole world in His hands.

Ei bine, în  momentul în care a început să o cânte, directoarea școlii, cea care a făcut denunțul sau mai corect spus raportul de îngrijorare, a venit imediat la el și l-a întrerupt spunându-i pe un ton aspru:  aici nu se predică.

Iată că acum cântecul a fost cântat chiar de cei care au susținut familia în demonstrație publică, la Timișoara. Nu știu dacă cel care a propus sau a cântat cântecul  știa de acest lucru, însă ideea în sine a fost excelentă.

Nu-i așa ca Dumnezeu e ironic? Iată cântecul postat pe Facebook de Cassian Lup.

 

 

 

 

3 răspunsuri

  1. […] în Piața Victoriei – București, în sprijinul familiei Bodnariu (penticostalismulazi) 42. Nu-i așa ca Dumnezeu e ironic? (emizarnescu) 44. Un RĂSPUNS POTRIVIT-COMUNICATUL CULTULUI CREȘTIN PENTICOSTAL […]

  2. ….o dezbatere care a umplut paginile ziarelor norwegiene???
    Wow, sunt uimit de aceasta afirmatie. In presa norvegiana nu se stie mai nimic despre acest caz. Nimic pina mai ieri, cind au inceput sa scrie doar cite putin……
    Daca aveti linkurile de la ziarele care umplu paginile lor cu situatia familiei Bodnariu m-as bucura sa mi le trimiteti si mie. Caut de saptamini peste tot, fara succes.
    Va multumesc!

    1. M-am referit la dezbaterea despre Barnevernet nu despre acest caz… Citit va rog mai bine inainte de a comenta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: