Dumnezeu si umanitatea faţă in faţă la invierea Domnului nostru Isus Cristos

ioan8

„…şi care este faţă de noi, credincioşii, nemărginita mărime a puterii Sale, după lucrarea puterii tăriei Lui, pe care a desfăşurat -o în Hristos, prin faptul că L -a înviat din morţi, şi L -a pus să şadă la dreapta Sa, în locurile cereşti, mai pe sus de orice domnie, de orice stăpînire, de orice putere, de orice dregătorie şi de orice nume, care se poate numi, nu numai în veacul acesta, ci şi în cel viitor. El I -a pus totul sub picioare…” Efeseni 1:19-22

Apogeul umanitatii a fost atins pe vremea lui Cristos

Secolul 21 este prin excelenta tecnologic. Ne place tecnologia dar secolul cel mai important ramane secolul 1 cand Domnul nostru a trait, a lucrat, a murit si a inviat. Progresul tecnologic de astazi este legat direct de invierea Lui. Lumea fara crestinism astazi ar fi fost ca pe vremea lui Noe, primitiva, plina…

Vezi articolul original 713 cuvinte mai mult

3 răspunsuri

 1. Corneliu Radu | Răspunde

  Cel mai important si semnificativ eveniment pe care il cunoaste intreaga Istorie si vesnicia, atat pentru indivizi cat si pentru societate, este Invierea lui Isus Hristos.
  Invierea Sa i-a validat viata , invatatura, jertfirea…
  Niciun alt eveniment al Antichitatii nu a mai fost prezentat cu asa multe si zdrobitoare dovezi iar cine contesta evidentele Invierii, acela , in mod deliberat, respinge regulile stabilirii unui adevar istoric.
  Invierea Domnului a fost unica si a afectat cauzal istoria intregei omeniri. Nici inainte si nici dupa nu a mai inviat nimeni in trup de slava, glorificat. Au mai fost persoane care au revenit la viata dinainte dar in trupuri tot vulnerabile. Toti acei resuscitati au murit apoi din nou…
  Prin invierea Sa, Isus Hristos introduce in Istorie anumite realitati pe care niciun altul nu le-a putut realiza.

  De exemplu noi ca indivizi, noi cei “morti in pacate”, noi care “eram sub osanda”, prin invierea lui Hristos putem experimenta acum HARUL VIETII.
  Jertfirea Fiului pentru noi ne-a adus ispasire iar prin invierea Sa dobandim indreptatire inaintea Tatalui, fiind “socotiti neprihaniti”. Prin moartea Domnului Isus pentru noi, am fost iertati, am fost scapati de vinovatie si avem acces , prin Fiul, inaintea lui Dumnezeu Tatal.
  Cei ce am crezut in invierea lui Isus suntem mantuiti si am fost “nascuti din nou”, inviati la o viata noua, vesnica. Avem acum “o nadejde vie, care nu inseala” si o “mostenire nestricacioasa, “pastrata in ceruri” pentru noi.

  Invierea lui Isus Hristos introduce conceptul de SENS AL ISTORIEI.
  Inainte de Inviere, in Istorie aveam o insiruire de evenimente in care indivizii, imperiile, civilizatiile, etc. mureau, se prabuseau, se ruinau, se dezintegrau… Totul era “desartaciune” ! Istoria deci, daca face abstractie de Inviere, devine absurda!
  Fiindca Isus, “parga celor adormiti”, a inviat, inseamna ca nu ne sfarsim existenta la moarte si ceea ce am infaptuit nu se pierde in neant ci totul are valoare si semnificatie iar Istoria are sens. Osteneala noastra nu va fi zadarnica, asa ca la inviera noastra vom culege roadele activitatii noastre iar rasplata va fi pe masura lor.

 2. Corneliu Radu | Răspunde

  (ca o continuare…)
  Invierea lui Isus Hristos introduce conceptul de RESPONSABILITATE IN ISTORIE.
  Dupa cum ne-a asigurat Domnul nostru, toti oamenii vor invia si vor fi judecati, spre rasplatire sau osandire…
  Mai intai va fi o inviere a celor “socoriti neprihaniti” si acestia vor fi rasplatiti pentru orice lucru pe care l-au facut cu sacrificiu, cu dragoste pentru Mantuitorul, cu pasiune si intelegere fata de semenii lor, etc.
  Apoi vor invia si cei nemantuiti, care n-au raspuns cu pocainta si credinta. Ei vor sta “la judecata, inaintea tronului mare si alb” si fiecare actiune a lor va fi adusa la lumina.

  Invierea lui Isus Hristos introduce conceptul de PROVIDENTA.
  Dumnezeu este stapan pe Istorie si pe destinele ei si le manuieste in mod providential.
  El, ca Suveran, ia de exemplu cea mai mare nedreptate care s-a infaptuit pe Pamant prin uciderea Fiului Sau si scoate din ea, pentru noi, cel mai mare bine, cea mai mare binecuvantare. Dumnezeu nu numai ca sustine lumea pe care a creat-o dar o si dirijeaza in conformitate cu voia Sa, cu planurile Sale.
  Fara invierea Domnului Isus noi n-am fi crezut in providenta divina…

  Pentru ca exista providenta in Istorie, noi traim cu SPERANTA. Fiul lui Dumnezeu a facut ispasirea pacatelor noastre si a inviat. El S-a inaltat in slava dar a promis ca va reveni si-Si va aseza imparatia pe intreg Pamantul.

  Invierea lui Isus Hristos introduce si conceptul de FINALITATE IN ISTORIE.
  Acum stim ca nu moartea este finalitatea Istoriei ci “invierea si viata”.
  Fara Inviere, chiar si lucrurile cele mai bune ale existentei n-au valoare si nici semnificatie. Prin Inviere ele au acum ratiune si sens…
  Crestinii au realizat ca moartea si invierea Domnului Isus au constituit momentul hotarator al Istoriei si din acest motiv au creat termenul RASCRUCE, facand aluzie la “crucea de la Golgota”.
  La rascruce se intersecteaza doua drumuri si esti fortat sa iei o decizie hotaratoare…
  Evenimentul CRUCIAL al Istoriei s-a conturat net odata cu invierea lui Isus Hristos si la aceasta rascruce ajunge orice muritor. Fie el alege pe Fiul, care este si are VIATA, fie il respinge pe Hristos si ramane in moarte (in “moartea a doua”).

  1. frumos acest comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: