James MacDonald dat afara de la Harvest Bible Chapel

Inca un pseudo-pastor este dat afara de „biserica” pe care a înființat-o, din cauza comportamentului abuziv fata chiar de membrii pe care ar fi trebuit sa ii păstoreasca. James MacDonald este o figura arhicunoscuta dar și controversată în mediile evanghelice din SUA, iar în România mișcarea care îl urmează poartă denumirea de Harvest Metanoia, liderul ei fiind cunoscutul Cristian Barbosu.

MacDonald se alătura unui șir lung de pastori care au fost dați afară de propriile biserici, atunci când oamenii au înțeles că cei care îi conduc nu sunt interesați de Cuvântul Domnului sau de sufletele oamenilor ci de bani, faima, cariera sau influență. A fost implicat în multe scandaluri, atât in biserica cat si in viată personala, printre care chiar jocuri de noroc. Si se pare ca una dintre cauze este chiar iubirea de bani. Sunt marturii care susțin ca MacDonald a afirmat ca mai bine pierde 1000 de oi decât sa isi declare salariul bisericii, asta in condițiile in care prezbiterii bisericii au afirmat acum ca in 2018 James MacDonald a câștigat doar de la biserica 960.000 USD pe an, în afara de alte lucrări făcute pe cont propriu, gen conferințe, cursuri, tururi de evanghelizare, etc, evident tot pe bani.

Oare când se vor satura creștinii sa mai alerge după astfel de oameni? Pastorii si predicatorii simplii care nu reprezintă biserici mari, care nu au doctorate si masterate luate prin tarile calde teologic, si care nu sunt cool sau integrati cultural, nu par că merita sa fie ascultați. Noii crestini vor conferinte mari, la hoteluri de renume, cu „trupe” de inchinare de rasunet si cu stele verzi si lumini miscatoare pe pereti. Iar acesti pseudo-pastori fac bani pe spatele lor. Bine că Dumnezeu mai da cateodata jos pe cate unul, doar, doar creștinii se vor destupa.

Dar dupa cum s-a vazut de atatea ori, oamenii se vor duce dupa un altul, la fel ca primul, intocmai ca femeia abuzata si batuta de barbat, care pleaca de la el dar se duce dupa altul la fel de abuziv, pentru ca ajunge sa nu mai perceapa realitatea fara abuz si violenta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: