Mai este Summitul Global de Conducere crestin?

In ciuda scandalului sexual in care este implicat Bill Hybels, parintele Summitului Global de Conducere sau GLS, conferinta a continuat si anul acesta cu vorbitori din domeniul afacerilor si corporatiilor globaliste, mai putin insa din mediul crestin evanghelic. Din cei 14 vorbitori internationali anuntati, doar 3 dintre ei au legatura cu bisericile evanghelice printre care si pastorul erectic T.D. Jakes. Doar acest aspect singur vorbeste de la sine ca aceasta conferinta internationala nu are nimic a face cu crestinismul real, ci doar mimeaza ideea de lucrare sau credinta crestina. Si totusi este promovata de lideri crestini evanghelici din Romania.

Cand cei morti spiritual sunt chemati sa ii invete pe cei inviati in Domnul, mai este aceasta o conferinta crestina?

Dar probabil ceea ce demonstreaza cel mai clar ca GLS nu este o conferinta crestina, in ciuda numarului mare de participanti crestini evanghelici, se vede in statistica afisata site-ul GLS: 

De peste 20 de ani, Summitul a avut rezultate convingatoare pentru participanti: 

83% dintre participanti arata o imbunatatire a lucrului in echipa, a satisfactiei la locul de munca si a productivitatii.

61% dintre participanti declara ca organizatia lor este mai eficienta datorita clarificarii viziunii.

87% dintre participani au sentimentul unei mai mari satisfactii si semnificatii atat in viata personala cat si in cea profesionala.

81% dintre participanti spun ca seful lor a devenit un conducator mai bun datorita Summitului. 

Deci spuneti-mi voi cat de crestin este Summitul? Cand totul se invarte in jurul eficientei la locul de munca, satisfactie personale si a leadership-ului organizational, cat de crestina mai este o asemenea conferinta? 

Concluzia?

Isaia8: 19-20: Daca vi se zice insa: „Intrebati pe cei ce cheama mortii si pe cei ce spun viitorul, care soptesc si bolborosesc”, raspundeti: „Nu va intreba oare un popor pe Dumnezeul sau? Va intreba el pe cei morti pentru cei vii? La Lege si la marturie! Caci daca nu vor vorbi asa, nu vor mai rasari zorile pentru poporul acesta.

4 răspunsuri

 1. mike lozneanu | Răspunde

  Buna Emi si fie binecuvantarea Domnului peste tine si toti ai tai Intrebarea din titlu mie mi se pare retorica, dar totusi, este buna si (inca) la timp deoarece naste mai multe intrebari, sau mai bine zis, cere mai multe raspunsuri la intrebarile pe care le-ai pus mai de mult, in articolele prececente! Ce este strigator la cer si inca este o enigma, pentru cei ce urmeaza pe Domnul, este numarul mare de evanghelici romani, care au informatiile necesare, care au frati peste hotare care i-au avertizat, care pot vedea istoria si rezultatele celor ce au trecut pe acolo, si maI mult au Cuvantul si Duhul Sfant care poate sa-i calauzeasca in tot adevarul, si totusi, in ciuda tuturor indiciilor si atentionarilor continua pe aceasta cale! De fapt, in US este o vorba: “follow the money” si aici v-om gasi raspunsul: pentru un weekend platit la un hotel, pentru o sponsorizare, pentru acoperirea unui proiect se fac prieteni cu Mamona “pana trec lacul”, sperand ca aceasta otrava nu-i v-a afecta! Domnul sa se indure de biserica romana si sa-i cerceteze pe liderii acestora pana nu-i prea tarziu (tarziu este deja)!

  1. Este mai mult un trend. Ei asa au ajuns sa creada, ca asta este directia. Doar ca sunt in intuneric. Domnul spune ca daca lumina din tine este intuneric, cat de mare trebuie sa fie întunericul acesta? Asa sunt liderii crestini care promoveaza GLS.

  2. Nu au discernamant spiritual ptr ca accepta filozofia lumii si nu invatatura Cuvantului.

 2. Se pare că fundamentul este tot umanismul. Fundamentul pentru tot ceea ce înseamnă dezvoltare personală.
  Cum să îl facem pe om mai om decît este.

  Cum să fie în vîrful piramidei, nu “slujitorul tuturor”.
  Cum să aibă succes(uri) 🙂 în toate domeniile vieții, fiindcă Filipeni 4.13 aplicat greșit.
  Cum să poți face față unui sistem antihristic ca să nu fii persecutat verbal, relațional sau fizic.
  Cum să ai capacitate de a rezolva problemele fără ca să mai fie necesar să te rogi pentru ele.
  Cum să ai toate cele necesare și chiar și peste, fiindcă și Abraham era un om credincios și bogat. [nu înseamnă acum că creștinii sint numai saraci, dar unii caută să fie doar bogati… ba sînt și biserici unde membrii sint majoritar cu studii superioare și cu venituri peste medie… ]
  Etc.

  În loc să fie aplicat principiul lui Ioan Afundătorul, “trebuie ca EL să crească, iar eu să mă micșorez”, tindem către înălțare.
  Și cei mai mulți vor înălțare fără smerire, fără sacrificiu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: