Bill Hybels acuzat de infidelitate și hărțuire sexuală

Bill Hybels este în mijlocul unui nou scandal, fiind acuzat de cel puțin trei femei din anturajul lui că a avut un comportament neadecvat față de ele, acesta incluzând îmbrățisări lungi si inconfortabile, discuții private în camere de hotel, un sărut necerut sau o relația romantică întinsă pe ani de zile, iar una dintre aceste femei a susținut chiar că a avut o relație fizică cu Hybels, acuzație pe care o retrage acum, după ani de zile.
Aici trebuie să menționez doua aspecte: faptele de care este acuzat Hybels au avut loc cu mulți ani în urmă, dar pe o perioadă destul de întinsă – undeva între 1984 și 2006, iar al doilea aspect este că acuzațiile nu sunt noi, ci ele sunt cunoascute de ani de zile celor de la Willow Creek, care însă au păstrat tăcerea și au preferat să investigeze pe cont propriu. În urma investigației interne, care s-a concluzionat în favoarea lui Bill Hybels, cel puțin patru membrii au demisionat din funcțiile pe care le dețineau la Willow Creek, printre aceștia fiind și familia John și Nancy Ortberg, cei care acum sunt principalii acuzatori ai lui Bill Hybels.
Deși nu avem încă un rezultat final al unei investigații independete, pentru că bordul de conducere al bisericii – numiți și elderi sau bătrîni – au refuzat, avem totuși destule elemente care îl descalifică pe Bill Hybels. Așa cum am menționat aici și aici, Hybels și biserica lui predică o evangelie falsă iar acum nu avem decât rezultatul evangheliei pe care ei o predică. De aceea scopul acestui articol nu este decât să scoată în evidență ceea ce Domnul Isus a spus: ”îi veți cunoaște după faptele lor”.
Și ne lovim încă odată de problema rolului și locului femeilor în slujba din biserică. Din nou am fost frapat să înțeleg că cel mai de seamă bătrân din conducerea bisericii Willow Creek, care a și condus investigația internă, este… o femeie, pe care o cheamă Pam Orr. Deci o biserică care se numește biblică are de ani de zile în conducerea și structurile ei femei predicator și femei lideri în bordul de conducere. Să nu ne mirăm deci că acum au și o femeie pastor conducător.
Dar, deși Bill Hybels neagă acuzațiile, totuși el nu neagă totul. Nu neagă că a călătorit fără soție, dar cu alte femei, în călătorii de ”misiune creștină”, nu neagă că a avut alte femei pe barca lui când soția lui nu era cu el, nu neagă că a corespondat cu una dintre cele care îl acuză și că deține o corespondeță de aproximativ 1100 de e-mail-uri cu acea femeie, dar care nu au putu fi citite pentru ca au fost criptate de el și nu mai pot fi citite.
Nu sustin ca totul este corec in aceste acuzatii, pentru ca pot fi multe motivatii, insa faptul ca membrii destul de seriosi ai organizatiei sustin faptul ca investigatia nu a fost transparenta, si apoi chiar au demisionat din aceasta cauza, ne demonstreaza că lucrurile nu sunt in totul la vedere din partea lui Hybels.
Puteti citit mai multe aici:
http://www.christianitytoday.com/news/2018/march/bill-hybels-misconduct-willow-creek-john-nancy-ortberg.html
http://www.chicagotribune.com/news/local/breaking/ct-met-willow-creek-pastor-20171220-story.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: