Trezirea din Ţara Galilor deviata de posedatul Evan Roberts- Partea II

O trezire spirituala falsa are cateva carcateristici care au fost criticate si de apostolul Pavel in biserica din Corint, si anume: debandada si lipsa de organizare a serviciilor publice, lipsa predicilor bine pregatite si argumentate biblic si logic, presiune emotionala, vorbire in sunete neintelese, manifestari anormale si vecine cu nebunia, predicarea femeilor.

Toate aceste ingredinete se gasesc in multe asa zise treziri spirituale, iar trezirea condusa de Evan Roberts in Tara Galilor in 1903-1904, nu face exceptie.
Recomand acest material foarte bine documentat.

ioan8

Dragii cititori ai blogului,

Va multumesc pentru ca v-ati rugat. Domnul a binecuvantat partea II a acestui articol extrem de important. Va fi si partea III cu ajutorul Lui, probabil peste doua saptamani. Vreau sa va dau timp sa il cititi cu rabdare. Sunt si poze! 🙂 

Va rog sa-l popularizati pe toate caile posibile (inclusiv social media) deoarece implicatile sunt enorme pentru biserica contemporana. 

Apelez in numele dragostei crestine la cei care au tradus literatura sau biografii despre „trezirea” din Ţara Galilor, inclusiv carti despre Evan Roberts sau Jessie Penn-Lewis, zic dar, apelez in numele dragostei crestine sa citeasca materialul acesta si pe urma sa faca public corectiile necesare oprind orice publicare a unor astfel de erezii, cerand iertare cititorilor pe care i-au dus in eroare neintentionat. 

Apelez la sustinatorii lui Martyn Lloyd Jones sa faca acelasi lucru- sa abandoneze pe acest carismatic care trece drept mare teolog. Vor ramane…

Vezi articolul original 55 de cuvinte mai mult

6 răspunsuri

 1. comentariu editat

  1. @crestinul… am citit comentariul tau dar cred ca locul lui nu este aici. Daca autorul articolului l-a citit poate ca ti-ai atins scopul.

 2. Nu, stimate frate, autorul articolului nu l-a citit, pentru simplul motiv ca, incepand de la primul articol, pe fondul ca am rugat sa fie aduse dovezile pentru afirmatiile facute, am fost pus pe interzis si declarat demonic. Speram ca macar aici nu se practica cenzura, in ciuda faptului ca NU POATE DEMONSTRA NIMENI ca am facut vreun atac la persoana, nu am jignit pe nimeni si nu am depasit limitele bunului simt in dezbaterea de fata.
  Totusi as fi curios sa stiu de ce considerati ca comentariul meu nu isi are locul aici (acolo am inteles deja de mai multa vreme). Ce regula am incalcat, crestina sau nu?

  1. Consider ca nu pot sa raspund in numele autorului. Articolul contine informatii utile despre ce anume s-a intamplat in timpul miscarii lui Evan Roberts si asta este esential pentru intelegerea falsei treziri de care se leaga foarte multe alte evenimente de dupa aceea, inclusiv influenta asupra inceputului miscarii carismatice din Azusa street – 1906 San Francisco.
   Nu spun ca articolul este perfect, ci ca este bine documentat.

   1. Eu nu contest ca articolul nu ar fi bine documentat si ca nu contine informatii utile. Nicidecum. Eu contest CENZURA + CONCLUZIILE trase de autor. Cu dovezi. E prea grea de suportat o astfel de discutie?

    Reiterez intrebarea mea, la care mai adaug una:
    1) De ce considerati ca remarcile initiale, din primul meu comentariu, nu isi au locul aici? Care este problema cu ele?
    2) Pentru Dvs este acceptabil sa ramana primul comentariu editat (adica sters), al doilea postat, si astfel sa considerati ca demonstrati ca nu practicati cenzura?
    Va rog frumos sa raspundeti la obiect. Multumesc!

   2. Stimate Crestinul… acest spatiu public este administrat de mine, in consecinta voi publica ceea ce doresc si ce cred ca trebuie. Chestiunea cu cenzura nu se aplica unui spatiu ca acesta.

    Daca articolul era scris de mine raspundeam la cate intrebari mi se puneau, dar asa nu pot sa raspund unor intrebari puse altcuiva.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: