Liderii cultelor evanghelice – intalnire cu presedintele Iohanis

Liderii Cultelor Evanghelice din România s-au întâlnit marţi, 15 martie 2016, cu preşedintele Klaus Iohannis. Întrevederea a avut loc la iniţiativa preşedintelui. Şeful statului a exprimat speranţa că pentru reamintirea valorilor creştine se poate baza pe Comunitatea Creştină.

Citeşte mai mult pe http://www.stiricrestine.ro Klaus Iohannis: „Pentru reamintirea valorilor creştine mă bazez pe Comunităţile Creştine” – Stiri Crestine.ro

Din pacate, Biserica Evanghelica Romana, cu sediul in Str. Carol Davila a ramas in afara comunitatii evanghelice din Romania si de data aceasta. Si asta din mai multe cauze, dar cea mai mare este data de problemelor actuale din interiorul cultului la nivel de conducere. Insa pe langa aceasta s-ar mai putea adaugat probabil mai multe cauze din care as enumera cate ceva, cum ar fi lipsa de viziune comuna, atât la nivel local cat si la nivel de cult sau lipsa unei comunitati unite de lideri care sa traga in aceasi directie sau lipsa de autoritate in bisericile locale datorita un statut invechit, neactualizat la nevoile si problemele cultului si care nu este cam deloc respectat.

Desi cultul crestin Biserica Evanghelica Romana ar fi putut avea un rol unic in societatea romaneasca, prin mostenirea pe care o are de la Teodor Popescu si Dumintru Cornilescu, nu stiu cum anume se mai poate redresa acum in urma problemelor interne pe care le are. Doar Dumnezeu mai poate face ceva.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: