Summitul global de conducere – un pericol pentru biserici si liderii crestini

Summitul global de conducere, initiat si organizat de Bill Hybels,  este si anul acesta un prilej de intoxicare pentru liderii crestini care vor participa la eveniment. Asa cum am spus-o in repetate randuri, nu ma pronunt aici impotriva ideii de leadership, pentru ca sunt constient ca bisericile au nevoie de lideri educati in aceasta privinta, insa tipul de leadership promovat la aceste conferinte nu reprezinta decat un amestec letal de idei seculare si versete biblice.

Daca mai vreti inca odata dovada, iata cine sunt vorbitorii:

http://glsromania.ro/speaker_Bill_Hybels_rsp.shtml

Din 13 vorbitori, doar 5 sunt pastori. Restul sunt autori de carti, manageri, oameni din domeniul afacerilor sau plitica. Intreb inca odata:

Cum este posibil ca liderii crestini sa apeleze, din nou, pentru invatatura, la personalitati care nu sunt nascute din nou, care nu au o marturie crestina, care nu fac parte din conducerea unor biserici, care nu sunt implicati in lucrarea si misiunea crestina si care nu cunosc principiile de conducere ale unei biserici crestine? Cum este deci  posibil ca atat de multi lideri crestini sa stea sa asculte si sa preia principii seculare de conducere pentru a le aplica la conducerea bisericii? Oare atat de mult s-au degradat liderii evanghelici din Romania?

Iata principiul esential pe care l-a urmat Neemia, liderul care este luat atat de mult ca exemplu de manualele de leadership crestin, promovate chiar de BIG Impact, atunci cand a cautat lideri pe care sa ii numeasca in pozitii cheie:

Neemia 7:2 – Am poruncit fratelui meu Hanani şi lui Hanania, căpetenia cetăţuii Ierusalimului, om care întrecea pe mulţi prin credincioşia şi prin frica lui de Dumnezeu… 

NIV: I put in charge of Jerusalem my brother Hanani, along with Hananiah the commander of the citadel, because he was a man of integrity and feared God more than most people do.

In traducerea NIV, si in multe altele, se poate observa ca Neemia a numit ca si conducator al cetatii Ierusalimului pe Hanania, pentru ca prezenta ce-a mai importanta calitate a unui lider crestin: teama si credinciosia fata de Dumnezeu.

Este acesta un subiect central al conferintei lui Bill Hybels? Nici nu are cum din moment ce majoritatea vorbitorilor nu cunosc teama de Domnul. Cum ar putea ei sa invete pe un lider crestin sa fie credincios fata de Dumnezeu sau cu teama de Domnul? Cum pot acestia sa invete liderii crestini sa ia atitudine in fata ereziilor care ataca astazi Biserica, sau cum pot sa exemplifice un om al credintei, in conditiile in care majoritatea dintre ei pot prezenta doar metodele si practicile personale care i-au ajutat sa aibe succes? Cum pot acestia sa invete un lider crestin sa se bucure in slabiciunile lui, cand majoritatea dintre ei se concentreaza pe atuurile lor? Cum poate un lider secular sa invete un lider crestin sa isi dezvolte darul spiritual?

Totul este un non sens. Doamne ai mila!

Un răspuns

  1. In primul rand FELICITARI PENTRU ACEST ARTICOL si Domnul Isus sa va binecuvinteze pentru acest semnal de avertizare necesar !

    Da , ideea ca poti folosi principiile de succes din marketing/menagement si in viata bisericii crestine se pare ca se strecoara si in Romania evanghelica . Din pacate … asta e foarte foarte tragic !
    Acest Summit Global de Conducere este folosit doar ca un cal troian pentru indoctrinarea liderilor evanghelici romani cu aceasta ” evanghelie” market driven church si seeker-senstive specifice unor pastori ca Rick Warren si Bill Hybels ” crescuti ” la sanul invataturilor gurului american promotor de mega-church ,Robert Schuller , precum si a gurului international al menagementului , Peter Drucker .

    Din pacate in Romania evanghelica ( in biserici , librarii crestine , conferinte crestine , bloguri crestine , etc. ) este o mare lipsa de materiale de apologetica evanghelica contemporana ( carti , dvd , cd , documentare , predici , articole ) care sa contrabalanseze intoxicatia cronica si letala cu neo-liberalismul „evanghelic” .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: