Pastor penticostal suedez convertit la catolicism

Unul dintre cei mai mari pastori penticostali din suedia – Elf Ekman – s-a convertit la catolicism in urma uni proces de constiinta care a durat ani de zile, conform propriilor declaratii.

Iata ce se intampla atunci cand nu ai o baza teologica si doctrinara solida. Chiar daca Elf Ekman este autorul a numeroase carti si pastorul unei mega biserici, acest lucru nu l-a ajutat sa isi pazeasca convingerea ca mantuirea se capata doar prin credinta si pocainta personala, fara ajutorul nici unui sacrament. Iata ce se poate intampla cand te joci cu focul.

Trebuie insa sa precizez ca in tarile nordice lucrurile nu sunt noi. Sunt destule biserici protestante care accepta ca membri credinciosi catolici sau ai bisericii de stat fara insa sa le ceara o marturisire a credintei si pocaintei lor personale. S-au creat misiuni crestine ecumenice si programe de colaborare intre bisericile de stat si cele protestante astfel incat acum poti sa vezi in Biserica Baptista din Bergen, Norvegia, preotul de stat predicand si invers.

Iata unde poate duce apropierea de biserica de stat si tratarea cu usurinta a relatiilor cu ea. Fenomenul insa nu este strain de Romania. Sa speram totusi ca nu se dezvolta.

Sper de asemenea ca bisericile protestante din Romania sa poate invata sa se pastreze la distanta de biserica de stat. Cu cat mai departe cu atat mai bine.

Mai multe despre subiect cititi aici:

http://www.christianitytoday.com/gleanings/2014/march/sweden-pentecostal-converts-catholicism-ulf-ekman-word-life.html

http://www.christianpost.com/news/swedish-evangelical-alliance-responds-to-ulf-ekmans-conversion-to-catholicism-notes-crucial-dividing-lines-between-church-bodies-115994/

Un răspuns

  1. Nu-i de mirare ‘derapajul’ lui Elf Ekman, pentru ca Neo-teologia promoveaza si Ecumenismul…, si merge de mana, deghizat…, cu Apostazia…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: