Mariu Cruceru – De ce cred 3

Marius Cruceru continua seria mesajelor din evanghelia dupa Ioan – De ce cred.

Imi doresc sa intelegem, printre altele, importanta evanghelizarii si prioritatea pe care aceasta trebuie sa o ocupe in vietile noastre. Mai mult, avem nevoie sa dam la o parte barierele  etnice, culturale si de multe ori si ale grupului nostru de prieteni pentru a arata dragostea lui Dumnezeu in fata altora. Secerisul este mare, sa rugam deci pe Domnul secerisului sa scoata lucratori la secerisul Lui.

Via – http://mariuscruceru.ro/2013/12/09/de-ce-cred-sesiunea-a-iii-a-samariteanca-sesiunea-video/

via – http://vimeo.com/bisericairis

3 răspunsuri

 1. Are sens intrebarea? Pentru cei nestiutori da.Dar pentru cei ce macar cerceteaza Cuvintul nu isare sens.Si Iata dece; cred pentruca am primit acest dar al Lui Dumnezeu.Efeseni 2-8

  Cred ca este bine sa fim atenti Cind dam Un titlu sau altul.Cum am spus, o astfel de intrebare nu e pentru cei nascut I din nou.Ei stiu ca fara credinta primit a ca dar dela Dumnezeu nu ar putea sa creada Cuvintul sfint.

  O zi binecuvintata.

  1. @ „John fischer”: intrebarea „ARE SENS”.

   Credinta accepta ca reale, ca demne de incredere, lucrurile care nu se vad (Evrei 11:1), dar este ea si logica?!
   Oricine stie ca lumea nu este doar atat cat eate palpabil, cat vedem cu ochii, cat cuprindem cu aparaturile, etc.
   De exemplu, Biblia spune ca “nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu”, si este adevarat, dar credinta Il accepta ca real.
   Tot astfel, apostolul Petru spune credinciosilor, referitor la Isus Hristos:
   “voi Îl iubiti fãrã sã-L fi vãzut, credeti în El, fãrã sã-L vedeti, si vã bucurati cu o bucurie negrãitã si strãlucitã, pentru cã veti dobîndi, ca sfârsit al credintei voastre, mântuirea sufletelor voastre”. (1Petru 1:8-9)
   Exista Rai si Iad! Rational nu putem sa dovedim existenta lor, dar credinta le accepta ca reale…
   Va fi in viitor o inviere din morti! Din moment ce experienta comuna n-o are in ‘palmaresul’ sau, n-o pot demonstra logic, dar credinta o accepta ca fiind un fapt real.

   – Cred eu astfel de lucruri pentru ca-s absurde?! – Nicidecum…!
   Se prea poate ca anumite afirmatii ale credintei crestine sa para absurde pentru un ganditor oarecare, dar credinta mea, daca este veritabila, se bazeaza pe o Autoritate, aceasta fiind Cuvantul lui Dumnezeu: Biblia.
   Cred in existenta lui Dumnezeu pentru ca Biblia o afirma, si pentru ca vad “lucrarea mainilor Lui”. Cred intr-o inviere viitoare, pentru ca Biblia imi spune despre acest lucru, si pentru ca Isus Hristos a inviat deja. Cred in existenta Raiului si a Iadului, pentru ca Biblia mi le descrie…

  2. @ „John fischer”,
   Intrebarea ARE SENS si pentru ca ne conduce de fapt la ‘OBIECTUL’ CREDINTEI…

   Obiectul principal al credintei este o Persoana: Domnul Isus Hristos!
   Credinta afirma istoricitatea vietii, mortii si invierii Fiului lui Dumnezeu. Ea afirma unicitatea vietii Lui, ca este Dumnezeu in trup uman.
   Credinta este o incredere in ceea ce ne-a spus Domnul Isus! Daca ne-a spus ca Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu, eu ma incred in spusele Lui…
   Domnul Isus ne-a spus ca El a inviat pentru ca noi sa fim socotiti neprihaniti prin jertfa Sa, iar eu ma incred in spusele Lui.
   El ne-a incunostiintat ca va da viata vesnica celor care au crezut in El, ca ca va reveni pentru a-i lua pe ai Sai, si pentru a-i judeca pe cei care L-au respins…, si ASA VA FI!

   CREDINTA adevarata, MANTUITOARE, Il are in centrul ei pe Domnul Isus Hristos, si LUCRAREA SA de la Calvar, de la “cruce”: jertfirea si invierea Lui, pentru noi… Nu un ‘crez’ ne mantuieste, nu un ritual, nu o doctrina, nu o biserica…, ci numai Domnul Isus Hristos! El ne-a spus-o clar si raspicat: “Adevãrat, adevãrat vã spun, cã cine crede în Mine, are viata vesnicã.!” (Ioan 6:47)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: