BER – nevoie de rugaciune

Fac apel prin aceasta postare la cei care cunoasc si sunt la curent cu problemele din BER sa se roage si sa posteasca pentru rezolvarea acestora. Este o durere pentru mine sa aud vesti asa de rele.

Sambata, 28.09.2013 a avut loc in Carol Davila conferinta nationala trimestriala a lucratorilor/predicatorilor din BER. Dupa cum era de asteptat situatia a scapat de sub control.   Nu mi-a venit sa cred ce am auzit.  Sustinatorii lui Ionel Botgros au continuat manifestarile huliganice si demonice fata de cei pe care ei ii considera opozantii lor. Situatia este critica si confuza. Nu pot sa nu numesc aici pe cei din familia Constantin, din biserica din Colorian, care au facut abuz chiar de forta fizica. Esta inadmisibil asa ceva. Sa le fie rusine . Domnul sa ii mustre. Au mai fost si altii care s-au manifestat grosolan si huliganic.  Domnul sa ii mustre.

Mi se pare mie, sau chiar cei care striga ca „darbistii” dau libertate omului de a pacatui, (desi este o inventie),  chiar ei sustin si intretin o situatie care a depasit de mult atat limitele crestine cat si cele ale bunului simt.  Iata cum „hotii striga hotii”.  Nu intru in detalii teologice pentru ca nu este nevoie. Atat timp cat incerci sa intimidezi prin forta fizica si manifestari zgomotoase te descalifici in primul rand ca si crestin, ce sa mai luam in discutie teologia.

Asa cum spuneam, in aceste momente este nevoie de rugaciune si post pentru a face fata unor astfel de probleme. Pe data de 12 octombrie este convocata Adunarea Reprezentantilor. Sa ne rugam ca Dumnezeu sa dea intelepciune fratilor si sa aduca rezolvare la problemele actuale.

19 răspunsuri

 1. […] Reşiţa (comunitateacaras) 58. Pregătiți ciocanul și secera. (cautaltceva) 67. BER – nevoie de rugaciune (emizarnescu) 72. Vasile Voiculescu […]

 2. numele nu este important | Răspunde

  Crezi ca numai adeptii lui Ionel Botgros au dat dovada de huliganism. Sa sti ca am fost prezent in sala si am vazut totul. Pot spune ca nici o parte nici alta n u a dat dovada de oameni crestini. Sa fi ” pe bune” cu baiatul de la statie si sa tai microfonul de la amvon ca apoi sa pornesti altul in sala nu mi s-a parut ceva crestinesc, apoi pe acelasi microfon Fratele Sergiu Iorgulescu si cu altii sa se bata aproape pe el.

  Dezgustator. Trebuie multa rugaciune si post ca Domnul sa faca o trezire in inimile acestor frati.

  Plange inima in mine si cred ca in multi credinciosi.

  1. Stimabile „numele nu este iportant”. Afla ca numele este important dar te ascunzi ca sa fi om cu masca. Daca ai fost prezent in sala ai putut observa ca in fata amvonului s-a format un cordon de „mineri”, care au ocupat primele locuri si care nu au lasat decat pe ai lor sa se urce la amvon. Adica fr. Mircea Iorgulescu a putut vorbi 1 ora dar fr. Sergiu nu si-a putut prezenta punctul de vedere pentru ca nu era lasat la amvon. Era normal sa recurga la metoda microfonului portabil din moment ce amvonul era pazit de Florin Ciornea si restul. Trezeste-te … problemele se rezolva cu dialog nu cu forta fizica sau prin intimidare. Daca este o problema teologica atunci se poate ajunge la un consens prin dialog si dezbatere crestineasca, dar dupa cum se observa cu ochiul liber problemele teologice sunt de ochii lumii. Atat timp cat nu lasi ca partea opusa sa isi spuna punctul de vedere inseamna ca scopul este politic, adica in cazul nostru puterea.

   1. Scuza-ma … (comentariu moderat)
    ….. sa lași postura asta de moderator de blog unui frate duhovnicesc.

    Silviu D.

   2. nu stimate nu te scuz … a da pe fata carcaterul lupilor nu inseamna barfa … si pentru ca nu ai argumente ataci la persoana.. dar macar daca ai ataca persoana mea (dupa cum vezi ti-am moderat comentariul).. Stimabile Silviu D., habar nu am cine esti, dar daca vrei sa discuti ceva cu fratii mei te invit sa discuti direct cu ei nu cu mine; in loc sa gandesti putin la ceea ce am scris, tu ataci familia tatalui meu… te invit sa lasi comentariile pentru altii cu mai multa minte.

 3. numele nu este important | Răspunde

  Un crestin adevarat nu-si cauta dreptatea ci lasa ca Dumnezeu sa arate dreptatea, daca se mai increde in Dumnezeu. Dupa ce am vazut in Carol atata rautate , ai dau dreptate Fratelui Aninoiu de la Tg Jiu. Toti se bat pentru putere si scaune. Este dureros ca cei ce pana ieri au fost exemple de viata pentru multi crestini azi sa nu mai fie.
  Si daca vorbim de Bucuresti, in sala lui Cristi Miron de la Pitesti i se ridica abuziv aparatul de filmat si inregistrat iar camera de sub balcon a inregistrat toata conferinta. Pentru ce acest lucru? cui ai trebuie inregistrarea? ce face cu ea? ne spionam intre noi fratii?

  Rezolvarea : alegerea unui alt sfat de frati care sa-si insuseasca in viata practica cuvantul apostolului Pavel din 1 Timotei cap 3.

  1. Atât timp cât nu îți dai numele nu contează nici ce zici. Te ascunzi sub anonimat si propui o schimbare a sfatului de frați? Pai cine ești dumneata sa propui așa ceva? Si sa schimbi cine cu cine? Încerci o manipulare folosind chestiunea cu încrederea in Dumnezeu. Dacă vei analiza cu atenție Scriptura vei înțelege ca pasivitatea nu este de la Dumnezeu. Si ce faci cand intra lupul in stana? Îl lași in pace si aștepti?
   De ce nu transmiti si celorlalti sa se încreada in Dumnezeu si sa nu mai apeleze la astfel de metode comuniste?
   Adică pana acum acești frați au fost exemple de urmat după cum te- ai exprimat si peste noapte nu mai sunt ? Ci cine sunt acele exemple perfecte care ar trebui sa fie aleși ca lideri?

   1. Reamintesc tuturor care citesc ca forul suprem de conducere al BER este Adunarea Reprezentanților. Acolo se decid alegerile. Nu poate decide oricine oricând si oricum ca vrea sa schimb conducerea cultului așa cum face Fr Botgros acum, dar ei știu ca nu au șanse in mod legal si atunci încearcă puci-uri din astea comuniste.

 4. […] 23. La BETEL Oradea – lansarea cărții “BETEL” (lascaupetru) 35. BER – nevoie de rugaciune (emizarnescu) 40. 68. A dat legi ploii (vpopovici) 59. Popas Pentru Suflet – GÂnduri De […]

 5. […] 32. Inima inchinarii – Ascultarea chemarii – cu Cristian Vaduva (crestintotal.ro) 49. BER – nevoie de rugaciune (emizarnescu) 51. VIDEO FOTO: Baptiştii au luat biserica de la penticostali cu executorul […]

 6. Numele nu este important = Marius | Răspunde

  Nu ma ascund sub nici-un paravan. Dar cred ca nu ma cunosti cum nici eu nu te cunosc. La ce ajuta Numele? Importanta este cauza nu numele.

  1. Pai si care este cauza?

   1. numele nu este important= Marius

    Cauza pentru care s-a ajuns la aceasta neintelegere in fratietate.

   2. nu.. cauza pentru care lupti.. ai spus ca lupti pentru o cauza, care este aceea?

 7. Numele nu este important = Marius | Răspunde

  Nu lupt pentru nici o cauza. Este un subiect ” DIVERSE ” pentru kine cearta din sfatul de frati. Credinta din suflet si dragostea pe care o port pentru Mantuiorul nu poate sa mi-o ia nimeni. La fel si cerul. Acesta este tinta mea : sa fiu gata sa-l intalnesc in orice moment pe Domnul meu.

  1. Frate drag, nu pun la indoiala dorinta ta de a fi placut Domnului, cum si eu imi doresc acest lucru, dar intre timp suntem inca pe pamant si aici trebuie sa ne supunem legilor si regulilor pe care tot noi le-am facut, altfel ar fi anarhie si haos, dupa cum se vede ca se intampla.

 8. Se pare ca boala asta dupa scaune mari si epoleti a devenit contagioasa– deduc – nu mai e o adevarata credinta ,frica de Domnul si rusine de oameni . Omul vrea sa fie mai destept ca Dumnezeu sau Dumnezeu sa fie supus ambitiilor unora……. Unde e omul nou? ascultarea de Domnul? frica si cutremur ca vom face de ris numele Domnului? Am participat si eu la o astfel de mascarada de alegeri – de atunci am renuntat sa mai merg la bis. Hipocriti gasesc si pe strada . Blessing to all

 9. este foarte ,foarte trist ce se intimpla.suntem un grup mic de surori care se roaga Domnului in camaruta in ascuns cu multa durere in inima pentru situatia aceasta ca re nu poate venii decit din intuneric condusa de cel ce vrea desbinare ,ura si distrugere intre aceia care se numesc copii ai lui Dumnezeu…ne rugam si pentru fratele Nelu Istrate si fratele Toculet care am vazut ca erau impietriti de durere la intilnirea de la Campulung unde numai adunare de crestini nu arata(am vazut inregistrarea pe youtube).ne rugam si pentru sfatul de frati pe tara care s-a ales ,si pentru fratele Sergiu…iata ce ne spune Domnul in zile ca acestea :Apocalipsa22 cu11,12.

  1. Domnul sa va binecuvinteze… BER are nevoie in continuare de rugaciune. Domnul sa va intareasca si sa continuati sa va rugati pentru bunul mers al adunarilor si pentru lucratori, caci mare este secerisul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: