Fiecare, Oricine, Cineva … și Nimeni

 Fiecare , Oricine , Cineva , … Nimeni  (autor necunoscut)

 ION  Fiecare , GEORGE Oricine , MIHAI Cineva si NICOLAE  Nimeni , toti patru sunt vecini. Sunt niste oameni foarte cumsecade , trec drept oameni de clasa inalta . Ii intalniti pretutindeni . Toti patru sunt membrii unei Biserici . Fiecare , Oricare , Cineva si  Nimeni ! Sunt niste membrii foarte ciudati.  Nu au capriciile lor , ca fiecare , ca fiecare din noi e diferit de ceilalti, dar acestia au o mentalitate aparte supra Bisericii si asupra misiunii.

Iata de exemplu activitatea lor in ziua Domnului .

Fiecare de obicei ramane acasa duminica pentru ca trebuie sa se odihneasca . De data aceasta s-a dus la pescuit . De ce ? Ca sa aiba ce povesti a doua zi la serviciu.

Oricine ar vrea sa vina la biserica . Are intentii bune si serioase doar ca-si aduce aminte de un lucru : Cineva s-a suparat pe pastor din cauza unor lucruri pe care le-a spus dintr-o pilda a Domnului cu lumina care in loc sa lumineze face numai fum. Si Cineva  sustine ca pastorul l-a vizat direct pe el. Daca  Oricine merge la Biserica , atunci se supara Cineva .  Si atunci , ca sa nu fie suparare , Oricine si Cineva au hotarat mai bine sa stea amandoi acasa . Imaginati-va cine a mers la Biserica :  Nimeni  !

E gluma ? Dintre toti , Nimeni e sigurul om cumsecade .

Cine merge sa faca vizite : Nimeni .

Cine vine la munca voluntara ? Nimeni .

Cine se duce sa ajute pe frati , cand au nevoie de ajutor ? Nimeni.

Cel mai harnic , cel mai darnic , cel mai saritor , cel mai plin de zel e el. Adica : NIMENI .

Odata pastorul a facut apel. Era nevoie de un invatator la scoala duminicala . Fiecare a crezut ca merge Oricine , iar Oricine a crezut ca merge Cineva . Stiti cine s-a dus pana la urma ? Nimeni .

Apoi s-a mutat prin vecini un strain care era necredincios . Era de datoria lor sa se duca sa-l castige la Hristos . Fiecare s-a gandit : poate îi vorbeste Cineva . S-a inselat . Oricine ar fi putut face un efort sa spuna vecinului despre mantuire dar a zis sa nu fie el primul . Deja  stiti cine s-a dus sa-l castige pe noul vecin la Domnul : Nimeni .

Morala : Toti suntem raspunzatori de lucrarea Domnului si mantuirea altora . Daca spunem in sinea noastra ca lucrarea sfanta o face  Fiecare sau Oricine  sau  Cineva , o va face Nimeni .

Sa ne ajute Domnul sa o facem TOTI.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: