Hristos a înviat!

empty_tomb

Isus Hristos este viu !

În lumea vestică celebrăm astăzi – 31 Martie 2012 – sărbătorile de Paște și Învierea Domnului Isus. Propun un text pentru meditare, un text care să ne ajute să adâncim mai mult valoare Învierii lui Hristos.

Romani 5:5-11

 În adevăr, dacă ne-am făcut una cu El, printr-o moarte asemănătoare cu a Lui, vom fi una cu El şi printr-o înviere asemănătoare cu a Lui.

 Ştim bine că omul nostru cel vechi a fost răstignit împreună cu El, pentru ca trupul păcatului să fie dezbrăcat de puterea lui, în aşa fel ca să nu mai fim robi ai păcatului; căci cine a murit, de drept, este izbăvit de păcat.

 Acum, dacă am murit împreună cu Hristos, credem că vom şi trăi împreună cu El, întrucât ştim că Hristosul înviat din morţi nu mai moare: moartea nu mai are nici o stăpânire asupra Lui.

Fiindcă prin moartea de care a murit, El a murit pentru păcat, o dată pentru totdeauna; iar prin viaţa pe care o trăieşte, trăieşte pentru Dumnezeu.

Tot aşa şi voi înşivă, socotiţi-vă morţi faţă de păcat, şi vii pentru Dumnezeu, în Isus Hristos, Domnul nostru.

Ca și creștini evanghelici, noi celebrăm Învierea în fiecare duminică prin simplul fapt că ne strângem duminica. Apoi la Masa Domnului – pâinea și vinul – ne vestesc și ne aduc aminte de ceea ce a făcut Domnul pentru fiecare dintre noi. Domnul să ne ajute să nu uităm și să nu tratăm aceste lucruri ușor, pentru că ele reprezintă răscumpărarea noastră. Ceea ce mă întristează și în același timp îmi „întărâtă duhul” este că extrem de multe biserici evanghelice de aici din Norvegia sunt astăzi închise pentru simplul fapt că membrii sunt plecați în vacanțe. Să ne rugăm ca Dumnezeu să se îndure de Norvegia și celelalte țări nordice.

Hristos a înviat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: