Summitul Global de Conducere – din partea unu sceptic (2)

Ca sa facem si mai multa lumina asupra naturii summit-ului de conducere, iata doar doua nume controversate care au participat la summit de-a lungul anilor:

     Bill Clinton a fost invitat ca vorbitor in anul 2000, la 5 ani dupa ce a provocat un scandal mediatic datorita aventurii extra-conjugale cu Monica Lewinski. Pe langa faptul ca a minitit sub juramant si a fost invinuit de sperjur, a mai declarat si ca sexul oral nu este chiar sex, ceea ce a dus la o crestere a relatiilor sexuale in randul adolescentilor. 

Dupa toate acestea a fost invitat la summit ca vorbitor si iata cum un curvar pervers si un mincinos dovedit a venit sa dea lectii bisericii si sa o invete cum sa lucreze.

 

Bono, star rock de la formatia U2, invitata la summit in 2009, si declarat ca fiind apropiat al lui Bill Hybels. Printre altele el a afirmat in unele melodii ca Isus si Mohamed sunt la fel, lucru care nu ar trebui sa ne mire, dat fiind semnatura lui Bill Hybels de pe documentul „Un cuvant comun intre voi si noi” care incearca sa aduca impreuna Islamul cu Crestinismul. 

Deci nici doctrina si invatatura adevarata nu mai conteaza ci personalitatea publica. Cuvantul ne spune clar in 1 Ioan 2:22 ca cel ce nu marturieste pe Isus ca fiind Cristosul si una cu Tatal Dumnezeu este antichrist. Iata pe cine promoveaza BIG Impact si Summtul de Conducere.  

Sunt multi altii care au fost invitati , printre care si activisti pro-homosexuali. Chiar Condolitzza Ricea a declarat ca nu stie daca are  sau nu bine fixata ideea in minte. Probabil asteapta sa vada cum bate vantul politic ca sa mearga in directia respectiva.

Pentru mai multe informatii accesati : http://standupforthetruth.com/hot-topics/global-leadership-summit/

Lansez deci intrebarea: conteaza cine da invatatura Bisericii?  Liderii de la Big Impact s-au intrebat oare vreodata acest lucru? Oare nu citim cu totii aceeasi Biblie?

Cuvantul ne da o avertizare serioasa in Iacov 3:1 – sa nu fiti multi invatatori caci vom primi o judecata mai aspra. Deci nu oricine poate invata Biserica si mai ales nu oricum.Dar observam ca BIG Impact are o alta filozofie care pe romaneste suna cam asa: scopul scuza mijloacele.  Mai ramane sa vedem daca nu cumva si scopul este altul decat slujirea bisericii, ceea ce nu ar fi nimic spectaculos, pentru ca de mijloace ne-am lamurit.

Domnul sa ne dea discernamant.

7 răspunsuri

 1. Emi – foarte pertinente observatiile. Ref la articolul de pe pagina de internet recomandata, e foarte interesanta ideea lui Hybels din fraza citata chiar la inceputul articolului. Iata fraza, merita analizata – „When God wants to begin a new work in the world, He almost always starts by speaking into the heart of one person. Drawing up the courage to listen, obey and share the vision with others, these are the people we call leaders” sau pe romaneste: „Cand Dumnezeu vrea sa inceapa o noua lucrare in lume, aproape intotdeauna incepe prin a vorbi inimii unei anumite persoane. Cei care isi iau curajul de a asculta, de a se supune si de a impartasi viziunea cu altii, acestia sunt oamenii pe care noi ii numim lideri”.
  Prima idee – Dumnezeu vorbeste unei singure persoane si ii da viziunea pentru o „noua lucrare in lume”. N-am intalnit asta nicaieri in NT. Nu la scara asta si nu pentru timpurile astea. Cult-like.
  A doua idee – rezerva pentru esec – „aproape intotdeauna”. Daca nu iese cum s-a facut reclama, schimbam viziunea, obiectivele si modul de lucru.
  A 3-a idee – portretul liderului – asculta, e obedient, impartaseste ce a ascultat si altora. Nu face nimic concret! Asculta ce i se spune, se supune (in termenii obedientei) si face reclama mai departe. Nu seamana cu Biserica din NT…si nu contine elementele Marii Trimiteri.
  Mesajul catre cei care vor sa fie cu adevarat lideri de succes este urmatorul: „vrei sa fii ca noi? daca da, atunci iata viziunea, iti aducem pe cine trebuie ca sa ai ce asculta, dupa care te supui obedient si duci mesajul nostru mai departe. Daca nu, atunci vezi ca ori nu esti liderul adevarat, ori vei rata oportunitatea ca prin tine Dumnezeu sa faca acea noua lucrare in lume”….N-am scris eu mesajul lui Hybels, el l-a scris. Eu doar l-am citit.
  Acum, este un lucru pe care putini pastori romani il stiu referitor la pastorii si liderii crestini, cu sau fara ghilimele, din America – anume ca un procent urias, uluitor dintre ei sunt membri in loje francmasonice. Motivul este simplu – sunt oameni care au in maini sufletele multor oameni. Societatea americana este una profund religioasa, cu mult mai religioasa decat cea din Romania. Numai cine nu a fost acolo sau nu are informatii ori nu studiaza aceste lucruri nu stie. Filosofia lui Hybels tradeaza de la distanta elemente de francmasonerie. Acu’ eu nu stiu concret daca si in ce loja ori organizatie de acest gen este Hybels, dar judecand dupa persoanele care sunt vorbitori la GLS…
  Si zicea Dyo Bodiu de faptul ca pastorii romani au suficient discernamant ca sa stie sa selecteze ce e util si ce nu…ma cam indoiesc. Anul trecut am sunat personal pe pastorul unei biserici din Romania care gazduia GLS intr-unul din orase, si dupa ce i-am explicat si pe email si pe vorbe ce probleme sunt cu vorbitorii, m-a intrebat spre stupefactia mea ceva de genul: „auzi, frate, ai vreo dovada ca omul asta [despre TD Jakes fiind vorba – n.m.] traieste in vreun pacat anume, are vreo problema in viata lui care sa il descalifice sa predice?”…am ramas fara cuvinte…si noteaza ca era pastor al unei biserici care gazduia GLS, nu asa, un simplu participant la conferinta…

  1. Ceea ce spui Ninel demonstreaza faptul ca pastorii romani, si nu numai, impreuna cu cei care sustin GLS nu o fac din lipsa de cunostinte sau informatii; problema nu este ca nu stiu aceste lucruri, pentru ca si daca i-ai fi spus de Bil Clinton probabil tot ar fi gasit ceva sa argumenteze, poate de genul – nu suntem perfecti, mai greseste omul, etc.

   Ideea este ca nu se vrea. Din punctul lor de vedere vor fi intodeauna oameni care se vor impotrivi „lucrarii”, si asta le dovedeste lor ca eventual sunt pe linia corecta. Ei si-au fixat un punct spre care merg si nu ii mai dai inapoi si asta este ceea ce se numeste viziune.

   Am citit recent despre un pastor angajat intr-o biserica destul de mare, care s-a ridicat cu obiectii fata de modul in care biserica facea programele si mai ales lucrarea cu tinerii. Lucrurile erau obiective si realiste. A discutat cu pastorul senior si acesta, ca si lider, conform filozofiei GLS, l-a ascultat si apoi a promis ca va discuta cu „bordul de conducere”; insa dupa 1-2 saptamani biserica a fost anuntata ca pastorul X nu se mai potriveste viziunii bisericii si a fost dat afara.

   Paul Washer a spus odata: toata lumea vorbeste despre profeti si profetii, dar cand vine unul nu il asculta nimeni.

 2. Emi, crezi ca e vorba despre „nu vor”? Poate e mai degraba ceva de genul „nu isi dau seama”? Nu stiu, doar ridic o intrebare. Poate ca nu ar trebui sa aruncam cu oua agresiv din prima, ci sa privim si la context.. de ce prinde miscarea Big, in ce context socio-economic se dezvolta, care-i peisajul neoprotestantismului in Ro si in strainatate etc etc?

  ce-mi place incheierea comentariului tau, referitor la ce zice Paul Washer :)!!

  1. Pai Simona faptele vorbesc de la sine. Daca pastorii implicati in BIG Impact ii considera pe cei care nu sunt de acord cu summit-ul de conducere ca facand parte din acelasi trup, atunci ar trebui sa i-a aminte la ce are Duhul sa spuna si prin acestia. Dar daca ajungi sa crezi ca doar tie ti s-a descoperit mersul lucrurilor si nu mai iei aminte la critica sau mustrare atunci esti pe o panta periculoasa. Sunt absolut sigur ca au informatiile despre care vorbim si noi, si am fost martor la acest lucru, pentru ca am avut si eu ceva tangente cu conferintele BIG, pe la inceputul lor.
   Se inchide ochii pur si simplu de dragul organizarii unei conferinte si a unor idei care uneste o multitudine de personalitati. Asa cum spun si ei – este o alta filozofie de lucrare.
   Sunt multi pastori din Romania care nu sunt de acord cu summit-ul de conducere numai ca nu prea se implica in aceasta cheastiune, desi am mai auzit pe ici pe colo voci care s-au ridicat impotriva acestui val care loveste bisericile din Romania, si dupa cum se observa nu sunt ascultati.

 3. În capitala Austriei, Viena, se ține în fiecare an, primăvara, un festival numit ˝Life Ball˝. Acesta este unul pur al homosexualilor și al tuturor celor cu deviații asemănătoare, iar Bill Clinton este aici unul ˝de-al casei˝, cu o prezență aproape (dacă nu chiar) anuală, alături de alte ˝vedete˝ renumite, majoritatea susținători înfocați ai homosexualilor.
  Întrebarea pe care o lansați: ˝conteaza cine da invatatura Bisericii?˝ pretinde un răspuns categoric: Da, contează cine dă învățătură Bisericii!
  Doamna C.Rice, este unul din invitații de anul acesta. Dânsa, împreună cu ˝preaalesul˝ Bush,un alt pretins creștin născut din nou, au falimentat în două războaie duse contra ˝nimănui˝; oare mai are de dat cuiva sfaturi în materie de război (spiritual)?

  1. pai se pare ca Bill Hybels crede ca oameni ca el inca au de dat sfaturi Bisericii…

 4. Într-un anumit context, care nu are de-a face cu subiectul nostru, Ap. Pavel scria bisericii din Corint: ˝Deci când aveți neînțelegeri pentru lucrurile vieții acesteia, voi puneți judecători pe aceia pe care biserica nu-i bagă în seamă?˝
  În contextul nostru, legat de GLS și Hybels sau C. Barbosu, oare nu există oameni ai lui Dumnezeu care au ceva de spus acestei generații aflată pe marginea prăpastiei? Ba da! Dar în ochii organizatorilor de GLS și alte asemenea lor, astfel de oameni nu sunt relevanți secolului 21; se caută oameni cu renume mondial, gen Clinton, Rice, Bono, etc., oameni care într-adevăr au ceva de spus, dar nu neapărat DIN PARTEA DOMNULUI.
  Părerea mea este, din ceea ce văd și aud, că o parte a crestinismului evanghelic din România se află în criză de identitate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: