Încă o mărturie despre iad

De curând am vizionat această mărturie despre iad și mi se pare credibilă. Deși muți încearcă să susțină că unele detalii nu se potrivesc Scripturii, după părerea mea acestea sunt doar nuanțe ale descrierii iadului, modul în care ajungi sau scapi de iad nu este cu nimic alterat de la Scriptură. Mesajul de pocăință și credință este Scriptural, chiar dacă unii teologi și creștini susțin că nu este nevoie ca Isus să fie și Domnul vieții credincioșilor, ci doar Mântuitor.

Petru afirmă acest lucru în Fapte 5:31 – Pe acest Isus, Dumnezeu L-a inaltat cu puterea Lui si L-a facut Domn si Mantuitor, ca sa dea lui Israel pocainta si iertarea pacatelor.

– am postat cu alta ocazie inca un material asemanator aici.

3 răspunsuri

 1. Frate Zărnescu, dacă-mi permiteți, eu tind să cred altceva: daca Biblia spune ca judecata lui Dumnezeu urmeaza sa vina, moment in care unii vor fi trimisi in Rai si altii in Iad, cum de unii isi permit sa afirme tot felul de chestii ieftine, contrare Sfintei Scripturi si noi sa ii si credem?
  Apocalipsa 6:9-10, descrie o scena in care sub altar se vad niste suflete, sunt sufletele martirilor. Pai daca acestia si-au dat viata pentru Dumnezeu, de ce nu sunt in Rai? De ce mai trebuie sa astepte sub altar?
  De ce marea gloata care vine din Necazul cel Mare (Apoc. 7: 9-12) nu ajunge in Rai, ci se prezinta in fata scaunului de domnie al Domnului?
  1 Petru 3:18-20, Domnul Isus inviat, predica duhurilor razvratite din vremea lui Noe, dinainte de potop. De ce aceste suflete se afla intr-o inchisoare si nu in Iad?
  Scena descrisa de Domnul Isus in care bogatul se chinuie in flacari trebuie inteleasa ca si o pilda, pentru ca de fapt asta si este. Acesta este singurul argument pe baza caruia unii cred ca oamenii deja sufera in Iad, arsi de foc.
  În urmă cu vreo două luni am fost provocat de mai multi frati sa citesc, chipurile, o relatare a unei femei despre Iad. Miranda aceasta (cred ca asa o chema, nu stiu sigur, era un nume, asa rupt dintr-o telenovela) a fost rapita in Rai si in Iad. La Rai se mai lucra inca, dar in Iad, cica se chinuia, printre multi altii, in flacari un copil de 8 ani!!!!!!!!!!!, care in urma unei morti premature a ajuns acolo pentru ca se uita la desene animate. S-a mai intalnit si cu Paul al II-lea, si a avut onoarea sa-l vada chiar si pe Michael Jackson.
  Ma minunez cate prostii mai poate inventa mintea unor oameni rataciti, doar pentru a atrage atentia asupra lor, doar pentru a se scoate in evidenta. Consider ca Dumnezeu ne-a relatat prin Biblie tot ce era de relatat despre Rai si Iad.
  Consider că avem mare nevoie de discernământ si lumina de sus, pentru a putea sta drepți în aceste vremuri tulburi, în care Diavolul va face tot ce-i stă in putinta pentru a-i insela, chiar si pe cei aleși. Apostolul Pavel a fost răpit in Rai. Nu ne spune să fi văzut pe cineva acolo (ființe omenești), ci doar a auzit cuvinte care nu se pot rosti de către un om, chiar și de Pavel insuși. Nu consider că prin ceea ce am scris mai sus am deplină dreptate, dar părerea mea este că în ceea ce privește lucrurile viitoare, escatologice, nu putem crede orice. Multe binecuvantari!

  1. Salutare si bun gasit
   probabil ca am sa dau un raspuns mai detaliat in urmatoarea perioada printr-un articol.. pana atunci spun ca nici eu nu cred orice si pe oricine cand vine vorba de astfel de „descoperiri”… asa cum am spun in articol.. „aceasta marturie mi se pare credibila”.

   In ce priveste chestiunea iadului cred ca faceti o mare confuzie: exista locuinta mortilor si iadul/ lacul de foc – doua chestiuni diferite.
   Apocalipsa 20:13,14: Marea si Locuinta Mortilor (Hades) au dat inpoi pe mortii care erau in ele… . Moartea si Locuinta mortilor au fost aruncate in iazul de foc… .

   Bogatul din evanghelia lui Luca s-a dus in locuinta mortilor, in chinuri, acolo unde merg toti cei nemantuiti pana la judecata viitoare. Detaliile tehnice nu vi le pot detalia aici cand vine vorba de chestiunea pilda/realitate; ceea ce Domnul Isus a spus despre bogat si Lazar nu contine elementele tehnice ale unei pilde si de aceea trebuie luata ca o realitate si ca o explicatie cat se poate de reala a ceea este dupa moarte.

   Ar trebui sa treceti dincolo de „eu cred” sau „eu consider” atunci cand vine vorba de o chestiune ca aceasta. Consultati carti si teologi evanghelici de renume in aceasta chestiune, mai puti pe cei adventisti, de care probabil sunteti influentat. Sa nu ajungeti sa credeti ca iadul nu este un loc vesnic si ca in final toti vor fi anihilati sau poate chiar mantuiti.

 2. Frate Zărnescu, nici vorbă de influente adventiste; nu sunt deloc de acord cu doctrina lor vis-a-vis de Iad si adormirea sufletului. Stiu, si am mai scris undeva că Iadul si Locuinta Mortilor sun doua locuri total diferite, la sfarșit, prima o va inghiti pe cea de-a doua. Ar mai fi de discutat, dar….aștept următorul articol.
  P.S. In concluzie:
  1)Cred în existența veșnică a Iadului.
  2)Nu sunt deloc un adept al Universalismului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: