Membrii intr-o biserica din Armata Salvarii

Incepand din data de 5 feb. 2012 am devenit membrii intr-o biserica de credinciosi norvegieni. Spun de norvegieni si nu biserica norvegiana pentru a nu se confunda cu biserica de stat numita Biserica Norvegiana.

Dupa multa rugaciune si analiza a ceea ce se intampla in lumea crestina evanghelica din Norvegia, am decis sa devenim membrii in aceasta biserica si in aceasta denominatiune care este mai putin cunoscuta in Romania, numita Armata Salvarii.

Am decis sa ne integram in aceasta biserica nu neaparat pentru ca sunt toate bune si conforme cu ceea ce ne dorim, ba din contra multe trebuiesc schimbate, insa pentru ca dupa multe discutii cu liderii bisericii am ajuns la concluzia ca exista o dorinta de schimbare si impliniare a Cuvantului, si de aceea am decis sa ne alaturam si noi eforturilor lor de a ajuta credinciosii din biserica sa se apropie mai mult de Cuvant si de Dumnezeu. Sa speram ca vor pune in practica ceea ce isi doresc teoretic.

Am analizat binenteles bazele doctrinare ale bisericii si am fost placut surprins sa gasesc o doctrina biblica destul de sanatoasa, insa problema este modul de aplicare al acestor doctrine.

Daca este sa gasesc o comparatie biblica sau un corespondent in Scriptura pentru acesta biserica atunci as compara-o cu biserica din Corint, o biserica cu probleme.  Sunt in acelasi timp convins ca o biserica perfecta nu exista, iar pentru noi ca romani, schimbarea culturala ne-a fortat sa reanalizam modul in care Biblia se aplica la viata de zi cu zi a credinciosului si suntem tot mai convinsi ca Evanghelia are un mesaj supra-cultural si ca Biblia trebuie sa influenteze viata credinciosului, nu invers, in asa masura incat sa poata sa evite capcana culturala si sa traiasca in viata de zi cu zi conforma principiilor Scripturii. Voi detalia poate alta data subiectul acesta vast.

De asemenea suntem aici pentru ca aici avem o usa deschisa in ce priveste implicarea si lucrarea si am fost bine primiti.

Este o biserica deschisa, primitoare si ajutatoare. Se afla intr-o zona rau famata a orasului, cu multi someri, dependenti de droguri si oameni mai saraci. Politia are o sectie speciala pentru aceasta zona iar biserica isi propune sa aibe un impact pozitiv in zona. Sa speram ca va reusi.

Ca si denominatiune Armata Salvarii are traditie in Norvegia si este destul de bine vazuta. In urma cu 2-3 ani a fost numita denominatiunea cea mai intoleranta din Norvegia pentru ca nu a acceptat si nu accepta homosexuali in structurile ei organizatorice.

De asemenea are o politica stricta in ce priveste consumul de alcool, aceasta fiind o regula de baza in Armata Salvarii.

Insa nu avem nici o intentie sa devenim soldati sau ofiteri in Armata Salvarii. Slujirea noastra se va axa mai mult pe partea spirituala si mai putin pe cea sociala. Vom ramane aici pana cand Dumnezeu va ingadui. Daca El ne va chema in alta parte vom cauta sa facem voia Lui.

Ne rugam sa putem sa fim un ajutor in aceasta biserica si sa fim o lumina intr-o lume crestina care isi pierde lumina pe zi ce trece.

2 răspunsuri

 1. Dumitru Nicolae | Răspunde

  Salutare.
  Armata Salvarii este si in Romania unde are activitate in 4 orase.
  Eu am fost trimis la un program al Frelsesarmeen in Oslo anul trecut, acum avem un alt baiat care ajuta acolo.
  Ma bucur ca ai ales sa mergi acolo.
  Cum mai este situatia din prezent?

  1. Salutare, am intalnit un baiat din Romania care a venit si pe aici pe la noi, Danut Ghetea. Nu am vorbit cu el decat atunci.
   Situatia in prezent nu este prea roza. Sunt destul de dezamagit de modul in care se desfasoara ca biserica. Partea sociala nu ma intereseaza foarte tare, ci mai mult partea spirituala, pentru ca asta este specializarea si chemarea mea. Biserica pentru ei, ca pentru majoritatea celor din Norvegia este doar un alt club, unde vi sa te simpti bine, sa canti, sa vezi programe frumoase si sa stai la o cafea. In rest, totul este golit de continut. Amabalajul este mai atragator. Imi pare rau ca o spun dar asta este situatia. Social pot ajuta mult pentru ca au resurse, dar spiritual in nici un caz. Incerc sa imi aduc contributia pe partea spirituala dar este greu, poate chiar imposibil sa schimbi un sistem impamantenit de ani de zile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: