Pastor Chris Oyakhilome -un eretic

Pentru ca am scris un articol prin care incercam sa prezint putin din ce am gasit pe internet despre pastorul Chris din Africa de Sud, si pentru ca unii au incercat sa imi spuna ca este un om a lui Dumnezeu si ca sunt rau intentionat atacandu-l, am sa dau doar un exemplu care demonstreaza IARASI ca pastorul Chris si sotiei lui Anita au pus bazele unei miscari crastine eretice care duce poporul in ratacire si ii conduce pe oameni spre iad.

Iata ce afirma in brosura Rapsodia Realitatii, din Octombrie 2010, Loveworld Publishing,  2010.

Cum sa primesti mantuirea – articol bazat pe textul din Romani 10:8-10 – pag. 46

” Sunt multi care cred ca un păcătos ca să fie mântuit trebuie sa-și mărturisească toate păcatele ca să fie mântuit, dar asta nu este adevărat. Tu nu primești mântuirea atunci când îți mărturisești păcatele. Biblia nu spune dacă mărturisești cu gura toate păcatele tale, atunci vei fi mântuit, ci mai degraba spune, ”dacă Îl mărturisești cu gura ta pe Isus ca Domn, și crezi în inima ta că Dumnezeu l-a înviat din morți, vei fi mântuit…”. Acesta este pur și simplu modul prin care suntem mântuiți, prin credință.

… Odată ce ai făcut această proclamare a Domniei lui Isus, ești catapultat în mântuire. „

Afirmațiile de mai sus sunt total eronate pentru că pastorul Chris folosește doar acest pasaj pentru a defini teologia mantuirii.  Ca aceste versete sa fie intelese corect trebuiesc citite si interpretate in contextul intregii epistole catre Romani.

Iata cateva afirmații ale Domnului Isus și ale apostolilor in scrierile biblice care accentueaza tocmai nevoia de pocainta in procesul mantuirii:

Matei 3:2 – Ioan Botezatorul: Pocaiți-vă pentru că Împărăția Cerurilor este aproape.

Marcu 1:15 : Isus zicea: „S-a împlinit vremea! Împărăţia lui Dumnezeup este aproape! Pocăiţi-vă şi credeţi în Evanghelie!”

Luca 13:3 – Eu vă spun: nu; ci, dacă nu vă pocăiţi, toţi veţi pieri la fel.

Fapte 2:38 – Pocaiți-vă și fiecrea din voi să fie botezat in Numele lui Isus Hristos spre iertarea păcatelor… .

Fapte 26:20 – …am proclamat (predicat) mai intai celor din Damasc, apoi celor din Ierusalim si din intreaga regiune a Iudeii, iar apoi neamurilor ca trebuie sa se pocaiasca si sa se intoarca la Dumnezeu, facand fapte vrednice de pocainta. (NTR)

Ceea ce pastorul Chris nu intelege este ca mantuirea nu inseamna doar primirea cerului ci inseamna in primul rand rascumpararea din pacat, salvarea de la pierzare vesnica, impacarea cu Dumnezeu, iar abia apoi, relatia fiind restabilita prin sangele lui Isus, omul poate intra si trai o vesnicie in prezenta lui Dumnezeu.

Apocalipsa 21:27: Nimic necurat nu va intra în ea [cetatea cereasca n.p.]  şi nimeni care trăieşte în spurcăciune şi minciună, ci doar cei care sunt scrişi în Cartea Vieţii Mielului.

Ori daca pacatul ne-a separat de Dumnezeu, acest pacat trebuie marturisit in pocainta si credinta in jertfa lui Isus ca singurul mod de impacare/ispasire cu Tatal.

Prin afirmatiile lui, pastorul Chris nu face altceva decat sa ocoleasca  problema pacatului, ca orice lup imbracat in haine de oaie. Faptul ca distorsioneaza mesajul Cuvantului lui Dumnezeu il catalogheaza in mod direct ca eretic si ca un orb care incearca sa calauzeasca alti orbi. Feriti-va de invataturile acestuia si a celor care il urmeaza.

Iata ce afirma Biblia in 2 Petru 2:18-19 despre astfel de oameni:

Căci rostind vorbe trufaşe şi deşarte, ei momesc cu poftele trupului, cu desfrânări, pe cei care de abia au scăpat de cei ce vieţuiesc în rătăcire. Ei le făgăduiesc libertate, fiind ei înşişi robii stricăciunii, fiindcă ceea ce te biruieşte, aceea te şi stăpâneşte.


15 răspunsuri

 1. SUNT IN TOTUL DEACORD CU TINE FRATE EMI .NIMIC NU S-A SCIMBAT IN PLANUL DE MANTUIRE A LUI DUMNEZEU.NOI NE SCIMBAM DUPA VREMUR DAR LUI DUMNEZEU PUTIN II PASA DE VREMURILE NOASTRE MODERNE

  1. salutare si bun gasit frate Lucian
   planul de mantuire este acelasi – problema este cu lupii care nu cruta turma.. este nevoie sa fim atenti la subtilitati de genul pastor Chris si altii ca el..

 2. Toti cei care ati comentat aici…cat stiti voi de fapt despre lucrarea pastorului Chris? In primul rand, el nu sustine ca nu trebuie sa iti recunosti starea pacatoasa pentru a primi mantuirea…judecati dupa un singur pasaj din „Rapsodia Realitatilor”… „Ceea ce pastorul Chris nu intelege este ca mantuirea nu inseamna doar primirea cerului ci inseamna in primul rand rascumpararea din pacat, salvarea de la pierzare vesnica, impacarea cu Dumnezeu, iar abia apoi, relatia fiind restabilita prin sangele lui Isus, omul poate intra si trai o vesnicie in prezenta lui Dumnezeu”. In primul rand, pastorul Chris intelege acest lucru, iar in al doilea rand, odata ce ti-ai recunoscut starea pacatoasa si nevoia de a-l primi pe Isus pentru a fi mantuit, rugandu-l sa vina in inima si viata ta, esti mantuit si…punct! Din acel moment esti si rascumparat si impacat cu Dumnezeu, si relatia ta cu El este restabilita! Nu mai trebuie sa faci altceva in plus pentru a fi mantuit, pentru ca mantuirea nu obtii si nici nu o mentii prin faptele tale! In alta ordine de idei, predica impotriva pacatului nu ajuta pe nimeni la sfintire, nici nu te impiedica sa repeti pacatele! Chris predica despre har, despre neprihanirea pe care am capatat-o pentru totdeauna odata ce l-am primit pe Isus in viata noastra, pentru ca oamenii sa isi atinteasca privirea pe Isus, nu asupra pacatelor. Cand atentia ta este concentrata pe Isus, chiar nu ai cum sa repeti din nou si din nou pacatele, in schimb daca atentia ta este concentrata pe pacat, si mai mult, te condamni singur, bineinteles ca vei repeta aceleasi greseli ca in trecut.

 3. Dar, tipic oamenilor religiosi, care se bazeaza pe un asnamblu de dogme, si nu umbla calauziti de Duhul Sfant, cand auziti invataturi care sunt in afara zonei voastre de confort si cu care nu erati obisnuiti pana acum, sariti toti ca arsi.
  Si citatul din 2 Petru de ce ti se pare, draga autorule al articolului, ca se potriveste cu slujirea lui Chris? mai ales partea cu poftele trupului si desfranarile? Si nu Chris le fagaduieste oamenilor libertatea, ci Insusi Isus, el doar aduce le aduce la cunostinta ceea ce majoritatea au pierdut din vedere, ca noi suntem sub un legamant nou, in care Isus a platit pentru pacatele noastre, ca noi sa fim neprihanirea lui Dumnezeu (2 Corinteni 5:21), in care am fost eliberati de sub blestemul Legii (Galateni 3:13).

  1. Stimabila Ioana, iti adresez si eu aceeasi intrebare – cat sti tu despre lucrarea pastorului Chris?

   In al doilea rand, am demonstrat prin ceea ce am citat ca pastorul Chris nu intelege ce inseamna mantuirea. Pastorul Chris nu vorbeste despre pocainta ci el vorbeste despre o credinta care nu are nimic a face cu credinta mantuitoare. Citatul reprezinta exact ceea ce crede Chris. Nu multimea citatelor dovedeste un adevar si calitatea lor. Tot ce predica Chris se refera la pamant, nu are nimic a face cu schimbarea interioara pe care o doreste Dumnezeu, o schimbare a inimii, nicidecum o inlocuire a „sangelui din trup – un sange care ma fereste de boli”, asa cum sustine acest autointitulat pastor.
   Evanghelia nu este despre vindecare ci este despre eliberarea de sub robia pocatului si trairea sub indemnurile Duhului – conf Romani 8.

   In al treilea rand un predicator care nu vorbeste decat despre vindecare si abundeta materiala nu face altceva decat sa duca poporul in ratacie. Cuvantul spune clar in 1 Ioan 2: 15-17 – Nu iubiti lumea nici lucrurile din lume. Daca iubeste cineva lumea dragostea Tatalui nu este in el.

   In al patrulea rand cunosc foarte bine, la prima mana, efectele acestui fel de predicare. Este un efect destructiv si inrobitor in ce priveste banii si viata unui credincios. Majoritatea celor care merg la Raul Vietii – biserica care il promoveaza – isi masoara succesul spiritual prin multimea banilor sau succesul personal. Aceasta este idolatrie. Nu se potriveste deloc cu spusele Mantuitorului – vinde tot ce ai, da la saraci, apoi vino si urmeaza-Ma.
   Daca intradevar vrei sa analizezi teologia acestui pastor te indemn sa citesti articolul de mai jos:

   http://mariuscruceru.ro/2011/10/28/din-nou-despre-strajeri-trezirea-lui-nelu-peia-pericolul-invataturile-lui-chris-oyakhilome/

   In al cincilea rand dogmatica crestina este baza credintei. Calauzirea Duhului nu se face in afara Scripturilor:

   „Dar Mângâietorul, adică Duhul Sfânt, pe care-L va trimite Tatăl, în Numele Meu, vă va învăţa toate lucrurile şi vă va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu.” (Ioan 14:26)

   Respingerea Cuvantului ca baza de calauzire a Duhului este efectul dorit de acesti lupi – cum este si Chris – care isi doreste o autoritate supra-scripturala.

   Stimata Ioana, baza pentru depistarea ereziilor este tocmai Cuvantul si docmele biblice. Dar asa se intampla cand toata lumea se apuca sa faca teologie dupa ureche. Te sfatuiesc sa incepi sa analizezi doctrinele biblice sustinute de istoria bisericii si teologi de marca incepand cu vremea Reformei din sec 16 si continuand cu perioada trezirilor din sec 17-19. Altfel vei ajunge sa crezi ca orice iti vine in minte este de la Duhul Sfant.

   cu bine,
   Emanuel Zarnescu

  2. Stimata Ioana ,te rog sa imi permiti sa te intreb ce intelegi prin dogme .Libertatea Duhului inseamna ca El ne va descoperi tot ce ne-a invatat Domnul Isus .Asa scrie in Ev. dupa Ioan.Deci tot ce auzim in Biserica ,TREBUIE confruntat cu SCriptura.Parca asa au aparut neoprotestantii,in secolul XIX.,ca antidot ,sa zic asa,la devierile di bisericile istorice.Iata ca acum neoprotestantii sunt in pericol sa devieze de la Scriptura.Cel putin bis.istorice se conduc dupa Sfanta Traditie ,deci au un control,dar neopr.,cei cu „libertatea Duhului”,nu mai au niciun control.Si se vad manifestarile din aceste organizatii carismatice.

 4. Isus Hristos i-a eliberat pe toti cei apasati de diavol (Fapte 10:38). Lucrarea lui Isus Hristos cuprinde, pe langa indreptatirea oamenilor pentru a intra in imparatia lui Dumnezeu, vindecarea oamenilor (Isaia 53:4 + gasesti vindecari in toate evangheliile). In plus, El ne-a dat toata puterea ca sa facem si noi aceasta lucrare :”Iată semnele care vor însoţi pe cei ce vor crede: în Numele Meu vor scoate draci; vor vorbi în limbi noi, vor lua în mână şerpi; dacă vor bea ceva de moarte, nu-i va vătăma; îşi vor pune mâinile peste bolnavi, şi bolnavii se vor însănătoşi” (Marcu 16:17-18), „Iată că v-am dat putere să călcaţi peste şerpi şi peste scorpioni şi peste toată puterea vrăjmaşului: şi nimic nu vă va putea vătăma” (Luca 10:19). – exact ce face Chris. Ba mai mult, in Ioan 4:17 isus spune ca asa cum este El, suntem si noi in lumea aceasta. Cat despre binecuvantarile materiale, cred ca este de ajuns versetul acesta: „Petru a început să-I zică: „Iată că noi am lăsat totul şi Te-am urmat. Isus a răspuns: „Adevărat vă spun că nu este nimeni care să fi lăsat casă, sau fraţi, sau surori, sau tată, sau mamă, sau nevastă, sau copii, sau holde pentru Mine şi pentru Evanghelie şi să nu primească acum, în veacul acesta, de o sută de ori mai mult: case, fraţi, surori, mame, copii şi holde, împreună cu prigoniri; iar în veacul viitor, viaţa veşnică” (Marcu 10:28-30). Este adevarat ca nu trebuie sa iti legi sufletul de lucrurile pamantesti, dar Isus garanteaza ca le vei primi automat, daca il urmezi pe El (pe langa prigonirile din partea lumii, ce-i drept). Majoritatea crestinilor au o credinta care duce la mantuire, dar cand vine vorba despre vindecare, restaurare sufleteasca, financiara, puterea credintei este subminata din pricina ca lucrurile acestea le percepem doar prin simturi. A ierta pacatele cuiva, facute pe parcursul unei intregi vieti, nu crezi ca este mai greu decat a-i oferi vindecare de boli, stabilitate financiara? Daca nu credem ca Dumnezeu este mai mult decat binevoitor sa ne ofere toate acestea, cum putem crede atunci ca ne-a iertat pacatele? Si poti sa cercetezi, subiectul binecuvantarilor materiale este pe locul 3 din toate subiectele tartate in Biblie. Acestea sunt lucrurile pe care Chris le promoveaza, nu sa cauti binecuvantarile, ci sa cauti sursa binecuvantarilor , si acestea vor veni fara eforturi, pentru ca ne sunt promise in Cuvant. De biserica „Raul Vietii” nu stiu mare lucru, dar stiu despre Razvan Mihailescu faptul ca Domnul lucreaza prin el, si propovaduirea lui este insotita de semne. Si cu sigurnta, nu diavolul lucreaza in el pentru a-i vindeca pe oameni, nu cred ca este in interesul lui si nici nu cred ca are aceasta putere.
  AAA, si nu dogmatica crestina este baza credintei, baza credintei este pur si simplu Isus si evanghelia harului. Nu uita ca suntem sub un legamant nou, suntem sub har si nu mai suntem sub Lege. Isus a implinit legea pentru noi. „Legea şi prorocii au ţinut până la Ioan; de atunci încoace, Evanghelia Împărăţiei lui Dumnezeu se propovăduieşte; şi fiecare, ca să intre în ea, dă năvală”(Luca 16:16). „Vă dau o poruncă nouă: să vă iubiţi unii pe alţii; cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii”(Ioan 13:34).

 5. Si in ultimul rand (zic in ultimul rand, deoarece cam asta e tot ce am mai avut eu de zis pe blogul acesta, chiar nu e prea dragut sa te contrazici cu oamenii la modul acesta, fie si online, nu e o dovada de dragoste – apropo, nici a „arunca cu rosii” in oameni nu e)…vreau sa va multumesc pentru toate comentariile „rautacioase” cu privire la Chris Oyakhilome! Sincer va multumesc! Atatea rautati gasesti despre el pe o multime de bloguri si site-uri, ca e clar ca este un om al lui Dumnezeu! A dafaima pe cineva, a-l vorbi de rau nu poate fi decat o lucrare a diavolului, e clar ca satan se teme atat de tare de Chris, de intreaga lui echipa, si mai exact de credinta lor in puterea lui Isus, ca incearca pe toate caile sa determine poporul sa nu il asculte (amintiti-va de fariseii care incercau din rasputeri sa intoarca atentia poporului israelit de la invataturile lui Isus, acuzandu-L de lucruri pe care nu le-a facut, batjocorindu-L si vorbindu-L de rau). Satan nu i-ar acorda atata importanta daca nu ar fi un om al lui Dumnezeu, si daca invataturile lui (care nu sunt in afara Bibliei) nu ar schimba vietile atator oameni. Vreau sa va multumesc, pentru ca pana acum eu insami nu i-am acordat asa mare importanta lui Chris – am ascultat doar predici de-ale lui – pentru ca am rasfoit cateva „rapsodii” mai demult si am vazut ca stiam deja tot ce spunea el acolo…dar acum chiar m-am apucat sa le studiez…si bine am facut!!! Chiar am gasit multe lucruri minunate si perspectiva mea asupra lucrarii pe care o am eu de facut in lume s-a largit. Si uite asa Dumnezeu transforma un lucru rau in ceva foarte bun!!! Dati-va seama odata, oameni buni, ca din momentul in care l-ati primit pe Isus, mai ales daca ati fost ulterior botezati cu Duhul Sfant, aveti o putere inimaginabila in voi, nu a voastra personala, ci Domnul Isusi v-a dat puterea Lui, si nu va folositi de ea! Dati-va seama ca sunteti o amenintare activa pentru satan si imparatia lui! Mergeti si evanghelizati oamenii din lume, slujiti-le fratilor in Hristos cu toata dragostea, asa cum puteti si v-a chemat Domnul sa le slujiti… nu mai pierdeti timp pretios barfind pe internet, pentru ca sigur nu credeti nici voi ca asta e voia Domnului! Fiti binecuvantati!

  1. Pentru mine este o contradictie ceea ce ai spus: adica atat de multi credinciosi neaga teologia lui Chris si tu tot te arunci cu capul inainte?
   Adica atat de multi confirma ca este un lup imbracat in haine de oaie si tu te duci chiar in gura lui?
   Eu nu neg aici puterea lui Dumnezeu de a vindeca ci demonstrez ca, bazat pe teologia lui, Chris duce oamenii in ratacire si ii departeaza de DUmnezeu si de Cuvant. Dar inca odata spun: cand faci teologie dupa ureche ajungi sa crezi ca tot ce zboara nou in teologie se manaca. Cred ca acesta este cazul tau.

 6. teologia a ajuns sa fie in ultima vreme egala cu defaimarea…pentru uni. se pare ca uni au ajuns la acel nivel de sfintenie incat in ochi lor nu mai exista nici un ‘pai’ , de acum ei au ca preocupare de baza sa scoata ‘barnele’ din ochii altora….Dumnezeu sa aiba mila de noi!

  1. stimata Ana… comentariul nu merita nici macar postarea, dar ca sa nu crezi ca le sti pe toate iti voi raspunde: incurci, ca multi altii de teapa ta, sfintenia ca mod de viata cu doctrina despre mantuire. Cum cineva vine sa combata erezia cum ii aruncati in fata chestia cu „paiul si barna”. Daca ai fi citit Scriptura cu atentia ai fi observat ca Biblia porunceste sa combatem si sa mustram pe cei ce nu se tin de invatatura sanatoasa. Ba mai mult, avem pasaje biblice care ne sunt date ca exemplu de combatere a ereziei intr-um mod foarte dur. Dar cei ca tine, care cred ca au descoperit acum roata in teologie si etica crestina uita sa se mai si confrunte cu Scriptura. Iata cateva exemple de combatere a ereziei si ereticilor:

   Fapte 13:9-10 – Atunci Saul, care se mai numeşte şi Pavel, fiind plin de Duhul Sfînt, s’a uitat ţintă la el şi a zis: ,,Om plin de toată viclenia şi de toată răutatea, fiul dracului, vrăjmaş al oricărei neprihăniri, nu mai încetezi tu să strîmbi căile drepte ale Domnului?

   2 Petru 2:1-2 – În norod s’au ridicat şi prooroci mincinoşi, cum şi între voi vor fi învăţători mincinoşi, cari vor strecura pe furiş erezii nimicitoare, se vor lepăda de Stăpînul, care i -a răscumpărat, şi vor face să cadă asupra lor o pierzare năpraznică. Mulţi îi vor urma în destrăbălările lor. Şi, din pricina lor, calea adevărului va fi vorbită de rău.

   Iuda 1:3,4 „Preaiubiţilor, pe când căutam cu tot dinadinsul să vă scriu despre mântuirea noastră de obşte, m-am văzut silit să vă scriu ca să vă îndemn să luptaţi pentru credinţa care a fost dată sfinţilor o dată pentru totdeauna. Căci s-au strecurat printre voi unii oameni, scrişi demult pentru osânda aceasta, oameni neevlavioşi, care schimbă în desfrânare harul Dumnezeului nostru şi tăgăduiesc pe singurul nostru Stăpân şi Domn, Isus Hristos.”

  2. Draga Ana ,daca studiati bine Sfintele Scripturi ati fi citit si cuvinte ca acestea: ‘Sa nu dati crezare oricarui duh ,ci cercetati toate duhurile ….”.,”in biserica sa vorbeasca doi sau trei si ceilalti sa judece…”.Puneti si aceste versete alaturi de cel la care faceti dv.aluzie si veti constata un echilibru in teologie .Daca se merge doar pe o parte ,se aluneca in erezie sau destrabalare.Deaceea Scriptura contine texte aparent contradictorii ,dar nu e asa .Tocmai acestea ne ajuta la pastrarea echilibrului.

   1. draga lucian! de curand am trecut printr-o experienta similara, si sunt constienta ca nu toate duhurile sunt de la Dumnezeu. Sunt sigura ca si in cazul de fata este vorba de un duh strain de voia lui Dumnezeu. Ceea ce am dorit sa punctez este faptul ca ne-ar fi mai de folos sa ne uitam mai mult la noi insine decat sa examinam pe alti. Cat despre Emi Zarnescu, va rog sa recititi mesajul adresat mie si sa imi spuneti daca resimtiti o urma de jena. vad aici inclusiv un soi de atac la persoana :”alti de teapa ta”, „cei ca tine”. Un vocabular aparte pot spune pentru predicator…

   2. Ana te rog sa reciteste ce ai scris. Ma acuzi de defaimare si mandrie spirituala pentru faptul ca acuz si demonstrez ca pastorul Chris este un eretic si un ocult. Se pare ca faci parte din categoria care crede ca „noi nu suntem chemati sa judecam”, ceea ce este fals. Asa cum ti-am demonstrat prin textele biblice date atat invatatura gresita cat si omul trebuie confruntat. Esti o victima a post-modernismului care sustine ca ideile trebuiesc separate de persoana. Ceea ce am scris este atac la persoana pentru ca ideile sunt produsul unei gandiri care apartine unei persoane. Ideile nu sunt separate de personalitatea unui individ. Jena nu are ce cauta cand este vorba de sufletele oamenilor.

    Iar acum iarasi te contrazici. Desi recunosti ca in cazul de fata este vorba de un duh strain tot incerci sa ma scoti vinovat pentru ca „am indraznit” sa atac – atat pe Chris cat si pe tine dar si pe cei care il sustin. Cunosc „la prima mana” distrugerea pe care Chris si Razvan Mihailescu – cel care l-a adus pe Chris in Romania – o aduca in gandirea si viata credinciosilor pentru ca am vazut pe viu. Am avut destule discutii directe cu sustinatorii lui Chris si stiu distrugerea pe care o aduce aceasta teologie oculta si demonica. Asa ca te sfatuiesc sa iti reconsideri gandirea si sa nu mai acuzi fara fond.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: