Pastor Chris Oyakhilome – dezvaluiri

In acest articol voi incerca sa prezint un mini-profil al pastorului Chris Oyakhilome, din Africa de Sud, asa cum l-am gasit pe internet, din diverse surse.

Astfel, potrivit –  http://en.wikipedia.org/wiki/Chris_Oyakhilome – Pastor Chris s-a nascut in 1961 in Nigeria, intr-o familie crestina, si afirma ca a fost nascut din nou la varsta de 9 ani. Desi se prezinta ca si pastor, totusi are studii in arhitectura nu in teologie.

Este casatorit cu pastor(ita) Anita Oyakhilome, directoare a Christ Embassy International Office si impreuna au o retea de biserici numite Christ Embassy Churches in Africa de Sud, Nigeria si Marea Britanie, iar prin diversi ucenici isi extind influenta si isi raspandesc invataturile in mai multe zone de pe glob.

Au impreuna o activitate indelungata in lucrarea crestina, programele lor fiind difuzate atat pe continentul african cat si la nivel mondial.

Impreuna cu sotia lui, pastor Chris publica lunar, sub forma de medicatii zilnice, Rapsodia Realitatii, care este distribuita si tiparita in Romania de biserica Raul Vietii din Bucuresti, pastorita de Razvan Mihailescu. De asemenea publicatiile sunt distribuite si pe la conferintele Strajerii.

Faptul ca liderii miscarii Strajerii, Ioan Demeter si Ilie Popa sunt influentati de acest pastor Chris, nu mai este un secret, atat timp cat chiar inregistrarile publicate pe site-ul scolii de vindecare din Africa de Sud a pastorului Chris demonstreaza acest lucru. Acesti lideri au fost chiar „electrizati” sau „unsi” de acest pastorul Chris. Puteti urmari mai multe la adresa:

http://www.enterthehealingschool.org/index/itv/index.php?v=150 – la aceasta adresa puteti gasi mai multe inregistrari cu invitatii din Romania.

Insa una dintre dezvaluiri se refera la acuzatia de spalare de bani din partea politiei din Nigeria, pentru ca pastorul Chris a transferat ilegal suma de 35 mil. de dolari !!!!!! –  iar stirea a fost publicata de o agentie de stiri numita Allvoices la adresa: http://www.allvoices.com/contributed-news/7453738-online-buzz-christ-embassy-pastor-chris-oyakhilome-in-35million-money-laundering-scam

sau   http://questionmarkmag.com/2010/11/pastor-chris-oyakhilome-in-35-million-usd-cash-transfer-fraud/

Este interesant ca aceasta stire a aparut in aceeasi perioada in care au inceput discutiile despre Strajeri aici in Romania.

Chiar daca acesti bani nu ar reprezenta averea personala, ci o parte din rulajul financiar al organizatiei lui, totusi pentru o organizatie crestina care se erijeaza in urmasi ai lui Hristos, aceasta suma este colosala si nu poate decat sa ne demonstreze ca intreaga acitivitate a pastorului se invarte in jurul unui imperiu financiar, rezultat al unor scheme financiare, dupa cum a fost si acuzat de ziarelele si publicatiile din Africa de Sud si Nigeria.

De asemena, pe link-urile de mai jos veti gasi mai multe scandaluri legate de pastorul Chris, biserica sau membri din staful bisericii lui:

scandaluri care se refera la platirea unor persoane sa faca pe bolnavii,  – http://elombah.com/news/node/656 ;   – http://www.culturekitchen.com/leo_igwe/forum/miracle_scandal_in_south_africa

scandaluri legate de coruptie si mituire – http://www.sowetanlive.co.za/sowetan/archive/2008/04/04/from-architecture-to-saving-souls

– influentarea, prin reclame televizate, a bolnavilor de SIDA, sa nu mai urmeze tratemente medicale – http://www.politicsweb.co.za/politicsweb/view/politicsweb/en/page71654?oid=190635&sn=Detail

de asemenea pastorul este acuzat de falsitate si manipulare de mai multe publicatii din Africa de Sud si Nigeria – http://www.sowetanlive.co.za/sowetan/archive/2008/04/07/pastor_s-story-evokes-strong-reactions

scandaluri legate de o viata traita in opulenta si lux, cu masini de sute de mii de dolari si avion personal, in comparatie cu sarmanii care isi dau singurii bani de mancare pe la programele lui   – http://famouspeoplenews.wordpress.com/2009/04/10/south-africans-vow-to-sack-christ-embassy%E2%80%A6-as-authorities-humiliate-chris-oyakhilome-at-airport/

Desi suntem departe de Africa de Sud, totusi sunt convins ca fara foc nu iese fum. Dupa roadele lor ii veti cunoaste, spune Domnul Isus. A fi un lup imbracat in haine de oaie nu este greu, a fi o oaie adevarata in turma lui Isus cere lepadare de sine, sfintenie si integritate, ceea ce nu prea observam la acest auto proclamat pastor.

Probabil ca cei care il admira vor identifica acest articol ca fiind o persecutie a omului lui Dumnezeu si ca nu este nimic adevarat din aceste scandaluri. Trebuie sa recunosc ca sursele din internet nu pot fi mereu verificate, insa multitudinea de articole scrise pe aceasta tema ma face sa cred ca stirile au cel putin un sambure de adevar, iar pentru un asa numit om a lui Dumnezeu, faptele nu arata prea bine.

In ce priveste teologia acestuia, ea este departe de a fi cumva aliniata la invataturile Bibliei, uneori chiar de domeniul ridicolului si fanteziei.  Iata un exemplu din proclamatiile acestuia:

proclamatia 15

Mărturisesc că am biruit lumea, păcatul şi pe cel rău, pentru că sunt născut din Dumnezeu. Viaţa  Lui este în mine şi aceasta mă face invincibil şi mai mult decât un simplu om. În privinţa mea, Biblia spune în Psalmul 82:6 …Eu am zis: „Sunteţi dumnezei, toţi sunteţi fii ai Celui Prea Înalt.” Glorie lui Dumnezeu! El mă numeşte dumnezeu! EU NU MĂ ÎMBOLNĂVESC, pentru că dumnezeii nu se îmbolnăvesc! Aleluia! Eu nu sunt ceva obişnuit. Ştiu cine sunt! Sunt supranatural!   – http://www.bisericariulvietii.ro/wp-content/uploads/2009/09/faiths-proclamations-in-romanian.pdf

Iata ce zice Biblia:

1 Ioan 1:8 –  Dacă zicem că n’avem păcat, ne înşelăm singuri, şi adevărul nu este în noi.

Galateni 5:16,17 Zic dar: umblaţi cîrmuiţi de Duhul, şi nu împliniţi poftele firii pămînteşti. Căci firea pămîntească pofteşte împotriva Duhului, şi Duhul împotriva firii pămînteşti: sînt lucruri protivnice unele altora, aşa că nu puteţi face tot ce voiţi.

A sustine ca suntem dumnezei, si fara pacat, este o autoinselare. Biblia ne avertizeaza ca avem de luptat impotriva firii/carnii – nu a demonilor din noi – toata viata, insa cu ajutorul Duhul Sfant pe care il au cei nascuti din nou conform Tit 3:5 si Efeseni 1:13.

Apoi a sustine ca noi nu ne imbolnavim reprezinta o ignorarea a realitatii, chiar o manipulare, ca sa nu mai vorbim de teologie, care este cu totul aruncata la gunoi.

Romani 8:18 – Eu socotesc că suferinţele din vremea de acum nu sînt vrednice să fie puse alături cu slava viitoare, care are să fie descoperită faţă de noi. si v 23 – Şi nu numai ea, dar şi noi, cari avem cele dintîi roade ale Duhului, suspinăm în noi, şi aşteptăm înfierea, adică răscumpărarea trupului nostru.

1Petru 1:6-7 – În ea voi vă bucuraţi mult, măcar că acum, dacă trebuie, sînteţi întristaţi pentru puţină vreme, prin felurite încercări, pentruca încercarea credinţei voastre, cu mult mai scumpă decît aurul care piere şi care totuş este cercat prin foc , să aibă ca urmare lauda , slava şi cinstea, la arătarea lui Isus Hristos.

Un articol care analizeaza mai amanuntit o parte a teologiei miscarii Strajerii, influentata de pastorul Chris, il gasiti aici – http://damianion.wordpress.com/istrajerii/ .

Sper ca aceste informatii sa fie utile si sa ne ajute sa ne ferim de acest lup imbracat in haine de oaie si in acelasi timp si de ucenicii si teologia lui promovata prin biserica Raul Vietii si miscarea Strajerii.

Domnul sa ne dea har si discernaman,

Emanuel Zarnescu

Publicitate

40 răspunsuri

 1. „sunt convins ca fara foc nu iese fum” – interesant argumentul.
  Eu cred ca, daca tot vrei sa faci lumina, este normal sa ei fiecare din informatiile pe care le citezi si sa le verifici, nu? Nu de alta, dar intr-o zi s-ar putea ca unii sa publice genul asta de informatii despre tine si despre biserica ta si altcineva sa le foloseasca drept buna, pentru ca, nu-i asa, „sunt convins ca fara foc nu iese fum”.
  In rest, toate cele bune.

  1. Da.. probabil ca nu este cea mai buna formulare… am vrut doar sa subliniez ca daca informatiile nu se pot verifica la fata locului…. exista o cauza pentru care ele au aparut in editiile electronice ale presei din Africa de Sud si Nigeria.. si nu cred ca cei de la Allvoices – o agentie de stiri importanta din Africa – isi permit sa prezinte stiri neverificate..
   – si nu vreau sa fac lumina in acest caz pentru ca nu am cum – doar Dumnezeu stie adevarul – eu am scris informatiile pe care le-am gasit si fiecare poate sa judece – dar asa cum am subliniat: un pastor care isi are numele incurcat cu astfel de lucruri nu poate fi luat in serios – iar daca mai punem si teologia lui cred ca este suficient sa ne determine sa ne ferim de influenta lui
   cu bine,

 2. Fii binecuvantat cu sanatate si prosperitate pe toate planurile!!!

  1. De regula nu accept mesaje de la anonimi, insa am senzatia ca acest mesaj este scris cu putin sarcasm – sper sa gresesc; esti cumva un admirator al pastorului Chris?

 3. Draga Dan H.

  Te rog frumos sa vizionezi acest videoclip cu mare atentie, si daca se poate din punct de vedere neutru !!!!!

  As vrea sa si citesc raspunsul tau daca ceea ce ai vazut are ceva de a face cu Evangelia lui Isus Hristos ???

  Multumesc!!!!

  1. Salutare Johann
   nu stiu cand sau daca Dan H. iti va raspunde.. dar pana atunci iti raspund eu…

   – am vizionat deci acest vidioclip de mai multe ori si impreuna cu el multe altele, atat din surse online cat si din surse directe din Africa, prin anumite relatii..
   – nu stiu daca tu esti un adept al carismatismului si al pastorului Chris… nu imi pot da seama din ceea ce ai scris; poate poti da mai multe detalii

   In primul rand articolul nu l-am scris de dragul de a scrie ceva; analiza teologica a firmatiilor lui Chris cat si practica pe care o etaleaza in fata multimilor nu au nimic de a face cu Scriptura, si ma voi explica putin in randurile de mai jos.

   Sa analizam putin situatia din clip:
   – omul face urmatoarea afirmatie: asa cum umbra lui Petru vindeca oameni, tot asa va voi arata si eu ca umbra mea are putere – nu sa vindece, pentru ca nu vedem nici o vindecare aici; astfel pastorul Chris incearca sa demonstreze ca se situeaza pe aceeasi treapta de autoritate si valoare cu apostolul Petru, ucenicul Domnului; (pasajul este in Fapte 5:12-16 – te rog sa il citesti cu atentie)

   iata cateva deosebiri intre cei doi:

   a) – pastorul Chris incearca sa isi demonstreze valoarea spirituala prin minuni si semne (daca le putem numi asa);
   – valoarea si puterea apostolilor, si in special Petru, a stat in statul de sfintenie si viata traita in ascultare de Domnul, nu in minuni; scrierile lui Petru NU indeamna la minuni, ci la sfintenie – 1 Petru 1:16)

   b) – ceea ce face pastorul Chris este o mascarada si un teatru, ca sa atraga multumile – daca vei urmari cu atentie momentul in care umbra ajunge la cei doi – intre 2:40 si 2:45 – vei vedea ca cele doua nu se sincronizeaza – omul se misca cu putin inainte de atingerea umbrei
   – Petru nu le-a spus multimilor ca umbra lui ii va vindeca, ci oamenii, din propria initiativa incercau tot ce credeau ei ca se poate, din disperare; Petru nu isi cauta umbra in lumina soarelui asa cum face pastorul Chris cu lumina reflectoarelor; textul afirma asa: „ca macar umbra lui Petru sa cada peste vreunul dintre ei”; deci se putea ca umbra sa nu atinga pe nimeni, Petru nu era preocupat de pozitia soarelui si cat de lunga este umbra lui;

   c) – Petru nu a avut numele implicat in scandaluri financiare cum il are pastorul Chris, nici asociat cu vreo alta chestiune care sa ii puna la indoiala statul de credincios; Pastorul Chris are multe lucruri neclare in jurul lui, duce o viata de opulenta si lux, ceea ce nu vedem la Petru; sfintenia din viata lui Petru a fost ceea ce i-a dat valoare si autoritate;

   in concluzie, distanta dintre Petru si Chris este ca de la cer la pamanat; Chris nu poate fi in nici un caz comparat cu apostolul Petru doar pentru ca umbra lui Chris a daramant (oare) doi indivizi pe care tocmai el i-a selectat din public;

   Si in incheiere: CE ESTE EVANGHELIA? Minuni si semne? Asa spune Cuvantul?

   Romani 1:16 – Evanghelia este puterea lui Dumnezeu pentru mantuirea fiecaruia care crede… . Evanghelia are de-a face in primul rand cu mantuirea sufletului, impacarea cu Dumnezeu, puterea asupra pacatului, nu cu spectacole destinate naivilor;

   Asadar, desi discutia este ampla, totusi concluzia este ca spectacolele lui Chris nu au nimic in comun cu Evanghelia. Evanghelia il are in centru pe ISUS HRISTOS si pe El rastignit, – 1 Corinteni 2:2.
   Chris nu este altceva decat un lup imbracat in haine de oaie, de care trebuie sa fugi si sa te feresti.

   1. Buna Emi

    Mersi de raspuns, il asteptam pe Dan , dar se pare ca no sa mai raspunda nimik. egal!!!!

    Mie numai imi pare rau de fratii nostrii romani de la Strajerii ,care sunt convins ca il cauta pe Dumnezeu dintr-o inima curata, sa nu cada in cursa lui Chris, l-am vazut pe Fr. Demeter pe you tube ,
    era tare entuziasmat de Chris, pacat!!!
    N-am nici o problema daca vestirea evangheliei este insotita de semne si minuni, asa cum a fost in cazul Domnului Isus si a apostolilor, numai Chris …….. Sorry, ma gandesc numai la fratii nostri , oare chiar nu au vazut acel klip ?sau nu vor sa ia in serios treaba cu Chris !!!!

    Domnul sa te bincuvanteze frate!!!!!

   2. incredibil cat de naivi poti fi oamenii si cat de usor de influientat…..aduna o multime de naivi, prefa-te ca le faci minuni….mi s-a facut greata si m-a revoltat ce vedeam in acel clip…

   3. daca ar fi numai asta…. lucrurile sunt insa un dezastru pe plan spiritual si acolo conteaza cel mai mult, pentru ca practic omul le da oamenilor un bilet spre iad; trist si intradevar revoltator

 4. Pace tie! frate Emi,
  te salut cu psalmul 139

  ai postat:

  „Galateni 5:16,17 – Zic dar: umblaţi cîrmuiţi de Duhul, şi nu împliniţi poftele firii pămînteşti. Căci firea pămîntească pofteşte împotriva Duhului, şi Duhul împotriva firii pămînteşti: sînt lucruri protivnice unele altora, aşa că nu puteţi face tot ce voiţi.
  A sustine ca suntem dumnezei, si fara pacat, este o autoinselare. Biblia ne avertizeaza ca avem de luptat impotriva firii/carnii – nu a demonilor din noi – toata viata, insa cu ajutorul Duhul Sfant pe care il au cei nascuti din nou conform Tit 3:5 si Efeseni 1:13.”

  in continuare tot la Efeseni 6:12  scrie: „Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care Sunt în locurile cereşti.”

  sa fii Binecuvantat

  1. Pace si tie..
   intradevar aici este adevarata problema… carnea pacatoasa in care traim si care lupta tot timpul impotriva Duhului.. de aceea avem nevoie sa intelegem Romani 6:6 – trupul pacatului sa fie dezbracat de puterea lui… este o taina si in acelasi timp adevarata minune de care avem nevoie

   Domnul sa te intareasca si pe tine

 5. o slujitoare in slujba Marelui Imparat | Răspunde

  cred ca pastor chris , se refera ca noi nu avem treaba cu lucrurile pamintesti,
  tu trebuie sa crezi ca esti dumnezeu , adica fiul lui dumnezeu salvat prin singele lui isus
  si sa nu mai ascultam de diavolul spunindune mereu ca suntem pacatosi si atit
  da suntem pacatosi si neputinciosi in firea paminteasca, DAR dumnezei prin singele domnului isus
  eu vad mereu pe internet acuzati la acesti predicatori , dar voi daca spuneti ca sunteti pe calea cea dreapta
  de ce nu sunt rezultate, nu o luati ca o acuza, voi cu vorba ei cu faptele….eu nu cred ca satan vindeca in NUMELE DOMNULUI ISUS, asa inteleg eu di genesa pina in apocalipsa, nu vreau sa-mi dati cite un verset ,capitol sau jumatati de versete….eu unul personal inchId gura cind cineva face lucrarile in NUMELE DOMNULUI ISUS ,toti avem perioade sau suntem mai bine zis ispititi de satan ,mindrie lacomie , curvie, numai ca noi suntem orgoliosi si nu vrem sa recunoastem …DOMNUL SA AIBA MILA DE NOI

 6. o slujitoare in slujba Marelui Imparat | Răspunde

  si mai ceva cei ce comenteaza de predicatori care prin predica lor se salveaza milioane de oameni , chiar daca spui ca citi ramin, dar dintun milion si 100 de oameni sa ramina si tot e bun, mai bine neam intreba la citi am spus despre isus anul trecut , citi oameni sau salvat in urma predicari mele , la munca , in parc, oriunde
  eu cred ca invidia ne darima..DOMNUL SA AIBA MILA DE NOI

  1. Buna si bine ne-am gasit

   Daca nu vrei sa auzi versete sau texte biblice inseamna ca nu te intereseaza sau nu vrei sa sti adevarul. Tu ai doar niste idei luate de pe ici pe colo pe care iti bazezi teologia. Oare cati profeti din vechime nu au venit in Numele Domnului si ei erau niste mincinosi? Cum interpretam cuvintele Domnului Isus referitor la lupii imbracati in haine de oaie? Biblia are foarte multe avertizari in aceasta privinta, cu referire la cei care vine in Numele Domnului dar sunt falsi profeti,
   In momentul in care ai dat la o parte Scriptura ca baza de interpretare a adevarului atunci apuci pe cai gresite – la fel ca pastor Chris.
   In Matei 7:21-23 Isus spune foarte clar ca vor veni multi in numele Lui, multi care vor fi scos draci, vor fi facut vindecari, s.a.m.d. Si aceste versete sunt in contextul lupilor imbracati in haine de oaie.
   Te sfatuiesc sa iti reanalizezi pozitia fata de Biblie si fata de pericolul falsilor profeti pentru ca altfel iti pui in pericol sufletul si credinta.

   p.s. aici nu este vorba de invidie ci este vorba de un pericol spiritual reprezentat de acest fals profet – Chris, care a inceput sa aibe influenta si in Romania.

 7. o slujitoare in slujba Marelui Imparat | Răspunde

  Eu nu am spus ca trebuie sa dai biblia deoparte, eu am spus ca trebuie sa o citesti toata, nu numai citeva versete pentru ca te contrazici singur, mi-ai dat doua versete din biblie care eu cred ca le intelegem gresit, pentru ca daca ar fi asa eu te pot contrazice cu versetul unde Domnul Isus spune ca diavolul nu se scoate cu diavolul, si mai este in biblie un lucru care-l spune Domnul Isus de tip :nu-l opriti pentru ca nu este nimeni care face minuni in numele meu si dupa aceia sa ma poata grai de rau, marcu 9 . 39 in greceste se traduce MINUNE(dynamin , o ,,lucrare,, puternica) adica tradus nu poate sa faca aceasta lucrare in numele Domnului si apoi sa …sau mai bine tradus in acelasi timp sa fie un smecher sau un inselator, lacom , sau curvar.Eu inteleg ca versetele care mi le-ai dat asa, ca el a lucrat cu Domnului Isus o perioada si a cazut , iar la venirea Domnului el pretindea ca daca a vindecat si a scos draci , adica sa folosit de el este scutit de pacatele ce lea facut dupa caderea lui, am vazut odata un documentar cu un evanghelist care a inceput bine si a sfirsit rau , numi mai aduc aminte numele , era prin ani 80 , se faceau vindecari dar el dupa o perioada de slujire a spus ca el ete Isus si a venit sa-si ia copii acasa, ia adunat intr-un vilagio in jungla si s-au sinucis toti. Eu cred ca din moment ce nu il mai recunosti pe Dumnezeu ca salvator vindecator poti sa fii cit de MARE evanghelist sau predicator asa cum ii numim noi pe OAMENI, noi trebuie sa-i dam slava lui DUMNEZEU si gata
  Daca ai intreba pe un MARE evanghelist sau predicator (cum il numim noi, pentru ca are si el slabiciuni ca toti oameni , dar diferenta in el este ca el stie sa lupte , sau mai bine zis se lasa calauzit de DUHUL SFINT) il intrebi cum face sa faca minuni sau cum face de se intorc atitia oameni la mintuire, el o sa-ti raspunda ca el este nimic si dumnezeu e totul, sunt mai mult ca sigur
  eu ma bazez pe rezultate si nu pe vorbe , degiaba spune un predicator de la anvon ca simnte prezenta DOMNULUI si toti din banca se plictisesc de ,,Cuvintul Domnului,, predicat de el. eu am studiat si eu si am invatat sa predic, si pract si teoretic dar daca lipseste puterea lui DUMNEZEU in predica se vad si rezultate, adica vreau sa spun ca PREZENTA DOMNULUI are rezultate bune , eliberari , vindecari , pace, bucurie, probleme rezolvate, mereu biruinta cit vom fi pe pamint, asta nu inseamna ca nu o sa avem necazuri, dar ce ne pasa, noi nu suntem de pe pamint.
  Eu nu vreau sa ma contrazic cu nimeni doar vreau sa ne intrebam fiecare daca predicarea noastra la munca, la scoala , in biserica, pe strada , prieteni ,vecini vad in noi ca suntem salvati, sau poate nici nu stiu?
  Intreabate daca lucrezi cu adevarat la salvarea sufletelor sau numai asa cind ai timp, arzi pentru oameni nemintuiti cum ard acesti evanghelisti….care ii numinm eretici , si lupi imbracati in oaie
  Noi avem un predicator in biserica noastra si mereu zice despre unul si altul (adica despre predicatori care in urma lor sunt rezultate) ca nu sunt dupa voia Domnului si-i contrazice , spune ca doctrina lor e falsa si el cind predica , predica fara nici o putere dumnezeiasca , se plictisesc toti
  VROIAM SA SPUN CA EU MA NUMESC IANO SI AM VAZUT DUPA CE AM TRIMIS PRIMELE COMENTARI CA ERA
  SLOGANUL SOTIEI
  IMI CER IERTARE
  iano slujitor in slujba marelui imparat

  1. Am sa va raspund succint:

   1. O intelgere corecta a Bibliei se testeaza prin comparatia cu majoritatea teologilor evanghelici/reformati de-a lungul istoriei. Daca dvs
   interpretati un anumit verset intr-un anumit fel aceasta nu are valoare daca interpretarea nu apare si la teologii de marca ai isotriei. Deci inainte de a argumenta ca „eu cred” trebuie sa va asigurati ca interpretarea apare si la alti teologi de marca din istoriea credintei crestine evanghelice.

   2. Modul in care verificati daca ceva este adevarat sau nu este defectuos: adica vreti sa vedeti anumite rezultate exterioare. Biblia vorbeste si despre rezultate interioare, cum sunt pocainta, roada Duhului din Efeseni 5:22, caractere schimbate, etc. Daca va bazati doar pe minuni si semne – indoielnice – astea se gasesc peste tot. Doar Dumnezeu insa poate produce vieti schimbate.

   3. Observ deja la dvs o schimbare in formularea Evangheliei – de tip carismatic – Biblia, ca ansamblu unitar de 66 de carti – nu doar evangheliile – ni-L prezinta pe Isus ca Mantuitor si DOMN, nu ca Mantuitor si vindecator. Aceasta este erezia carismatica care cere semne exterioare mutand accentul de pe domnia lui Isus pe vindecarile lui Isus.
   Dvs nu puteti verifica daca intradevar se fac minuni acolo in Africa sau se scot draci, etc. Insa marturii avem si pro si contra. Ori cand minunile cuiva sunt puse la indoiala si mai ales cand integritatea pastorului Chris este pusa la indoiala de mass-media din Nigeria si Africa de Sud atunci ar trebui sa fiti atenti. Un predicator care alearga dupa un „castig marsav” este un mare pericol spiritual.

 8. …daca M. Luther ar fi cautat interpretarea versetului ,,cel neprihanit va trai prin credinta” la teologi de marca ai istoriei nu ar mai fi avut loc reforma…

 9. O sa dati socoteala pentru fiecare cuvant nefolositor pe care l-ati rpstit !!! Nu sunt ADMIRATOARE a Pastorului Chris, am auzit de Rapsodia realitatii (si chiar mi-au trecut cateva prin maini- insa nu am vaz nimic anormal) insa cred ca ar trebui ca fiecare sa isi vada de mantuire lui….. ori sunteti invidios pe Pastorul Chris pt numarul mare de „adepti” ori nu ati ajuns sa traiti ceea ce el traieste cu Dumnezeu…. ???

  proclamatia 15

  Mărturisesc că am biruit lumea, păcatul şi pe cel rău, pentru că sunt născut din Dumnezeu. Viaţa Lui este în mine şi aceasta mă face invincibil şi mai mult decât un simplu om. În privinţa mea, Biblia spune în Psalmul 82:6 …Eu am zis: „Sunteţi dumnezei, toţi sunteţi fii ai Celui Prea Înalt.” Glorie lui Dumnezeu! El mă numeşte dumnezeu! EU NU MĂ ÎMBOLNĂVESC, pentru că dumnezeii nu se îmbolnăvesc! Aleluia! Eu nu sunt ceva obişnuit. Ştiu cine sunt! Sunt supranatural!

  iata ce zice Biblia:

  A BIRUIT LUMEA

  IOAN 15:19 „Dacă ați fi din lume, lumea ar iubi ce este al său;

  dar pentru că nu sunteți din lume

  ci Eu v-am ales pe voi din lume, de aceea lumea vă urăște.”

  A BIRUIT PACATUL

  ROMANI 6 Ne vorbeste de biruinta care o avem asupra pacatului- el , pacatul nu mai are putere asupra
  noastra decat daca noi acceptam , daca noi ii permitem. El a murit pt pacatele noastre ca
  noi sa nu mai fim robi ai pacatului…deci se poate….

  AI AMINTIT DE 1IOAN1:8 ca daca zicem ca nu avem pacat ne inselam singuri si adevarul nu este in
  insaaaa ai citit, sau sti si versetul de dupa? Nu ai u de unde sa sti ce
  e in inima omului , cand si-a cerut iertare si s-a pocait……
  Poate u il judeci dar Tati l-a iertat si il numeste SFANT

  1 IOAN 3:9 SCRIE CLAR ” Oricine este născut din Dumnezeu, nu păcătuieşte, pentrucă sămînţa Lui rămîne în el;
  şi nu poate păcătui, fiindcă este născut din Dumnezeu. 10 Prin aceasta se cunosc
  copiii lui Dumnezeu şi copiii diavolului. Oricine nu trăieşte în neprihănire,
  nu este dela Dumnezeu; nici cine nu iubeşte pe fratele său.”

  si aici din nou cred ca nu esti cu fr Chriss acasa sa vezi cum reactioneaza la anumite lucruri,
  cu el in masina, sau sa fi zi de zi …macar o saptamana sa vezi ce viata intima
  are el cu Dumnezeu

  (nu mi-o lua in nume de rau dar nu inteleg de ce te legi de el)
  PSALMUL 119 ZICE „STRANG CUVANTUL TAU IN INIMA MEA CA SA NU PACATUIESC IMPOTRIVA TA

  A BIRUIT PE CEL RAU

  1IOAN 2:14
  ” V-am scris, părinţilor, fiindcă aţi cunoscut pe Cel ce este de la început.
  V-am scris, tinerilor, fiindcă sunteţi tari, şi Cuvântul lui Dumnezeu rămâne în voi,
  SI ATI BIRUIT PE CEL RAU”
  IACOV 4:7 ZICE sa ne impotrivim diavolului si el va fugi de la noi => am biruit pe cel rau

 10. Daca vrei po sa continui…mulllltttttt si pe versete ceea ce pastor Chris a zis…..ideea e ca el traieste la un alt nivel viata cu Dumnezeu, si daca ai cauta mai mult sa faci voia Lui, fara sa te uiti in curtea altuia poate ai auzi vocea Tatalui care te chiama si pe tin la o traire si o partasie autentica cu El…… si vei fi uimit/ a de ceea ce popate face in viata ta si cu ea daca ii permiti …. El a promis semne mai mari decat a facut El….. CREDE-L PE CUVANT!

  ITI SI VA DORESC O VIATA AUTENTICA CU TATI- PRIMITI REVARSAREA DUHULUI SI UMBLATI IN UNGEREA CARE V-A DAT-O CARMUITI DE DUHUL ! :*

  1. Stimabila Adelina… nu inteleg de ce nu analizati ceea ce am scris si faptele in sine? La teorie suntem toti buni. Iata un lucru practic pe care il face pastorul Chris.. sfatuieste pe cineva sa continue sa practice masturbarea pentru ca nu este nici o problema.

   Ai citat un verset din 1 Ioan 1 – oricine nu traieste in neprihanire nu este de la Dumnezeu. Tocmai ai demonstrat acest lucru in privinta pastorului Chris. El nu traieste in neprihanire atat timp cat indeamna la continuarea practicarii masturbarii ca un obicei normal. Si intrebarea fireasca este urmatoare: ce altceva mai indeamna sau anuleaza din Scriptura pastorul Chris? Sunt mai mult ca sigur ca Dumnezeu va aduce la lumina lucrurile ca sa faca de rusine pe cei care il urmeaza.

   Sunteti atat de orbita de o asa numita viata plina de Duh inspirtat de acest domn, incat nu mai vedeti adevaratele probleme teologice si practice, iar ca dvs sunt atat de multi din Romania.
   Voi continua sa scriu pe marginea subiectului pentru ca am motive personale pe care nu am sa le discut aici.

 11. Mult teatru si faima pt.el insusi vad in pastor Chris. Nu e nimic pt.slava lui D-zeu in asta. e pur si simplu faima proprie. Se ia un subiect, (care ar putea fi oricare altul, dar in cazul asta subiectul e D-zeu) si se face pe baza lui faima proprie, polularitate, pozitie, bani, faima, putere, etc. E o afacere ca oricare alta. Doar atit ca subiectul e altul decit am stiut noi pina acum, subiectul a ajuns sa fie D-zeu. Oameni care folosesc Numele Domnului pt.interesul propriu. Aici pe pamint s-ar putea sa aibe succes , bani, faima si tot ce si-au dorit………….dar intr-o zi vor da si ei socoteala pt.totul si cred cu parere de rau pt.ei, ca nu vor mai avea scapare.

 12. Salutare!
  Nu stiu detalii concrete despre acest om si nu pot ajunge sa cunosc adevarul despre el. Insa, din cat mi-a descoperit mie Domnul pot spune, fara sa gresesc, ca orice om, care afirma ca autosatisfacerea nu e pacat si ca pacatele savarsite in trup nu ne afecteaza viata spirituala, care propovaduieste o evanghelie usoara si o viata cu Domnul fara suferinta si necazuri, care traieste in lux in timp ce mii de oameni mor de foame in lume, acel om este un eretic. Si nu spun asta despre Chris pentru ca nu stiu de fapt care este adevarul in ce-l priveste. Dar daca e adevarat tot ce spui cu privire la el, atunci merita catalogat astfel.

 13. Insa pe de-o parte inteleg de ce oamenii au urmat miscarea strajerilor. Motivul e ca cei mai multi vor ceva palpabil, o dovada a gloriei lui Dumnezeu, o manifestare a prezentei Sale, asa cum se intampla in perioada apostolilor, asa cum s-a intamplat in miscarile de trezire, asa cum si astazi se intampla in alte locuri indepartate. Oamenii s-au saturat de vorbele moarte ale predicatorilor. Vor o dovada de putere dumnezeiasca, asa cum zicea Pavel: „Şi învăţătura şi propovăduirea mea nu stăteau în vorbirile înduplecătoare ale înţelepciunii, ci într-o dovadă dată de Duhul şi de putere.”
  Si de ce sa nu recunoastem ca adevarul este ca lipseste supranaturalul din mijlocul nostru si prezenta lui Dumnezeu manifestata astfel incat propovaduirea noastra sa fie insotita de semne si minuni. ” Iată semnele care vor însoţi pe cei ce vor crede: în Numele Meu vor scoate draci; vor vorbi în limbi noi, vor lua în mână şerpi; dacă vor bea ceva de moarte, nu-i va vătăma; îşi vor pune mâinile peste bolnavi, şi bolnavii se vor însănătoşi.”
  De ce lipsesc astfel de lucruri din mijlocul nostru? De ce oamenii nu cad cu fata la pamant ca in biserica apostolica atunci cand intra in bisericile noastre si sa marturiseasca faptul ca Dumnezeu e in mijlocul nostru? De ce oamenii nu se mai pocaiesc?
  Am cateva raspunsuri:
  1. pentru ca noi nu credem in astfel de lucruri. Cel putin in biserica evanghelica unde merg eu oamenii nu cred ca Dumnezeu mai poate face astfel de lucruri. De parca Dumnezeu ar fi altul, iar noi am fi chemati la un altfel de crestinism decat cel al apostolilor. Din pricina necredintei noastre Dumnezeu nu face minuni in mijlocul nostru. Pentru ca nu il credem in stare. Daca noi nu am trait credem ca de fapt nici nu exista. Insa altii au trait si traiesc.

  2. pentru ca suntem multumiti cu religia noastra si ne credem stapani pe situatie. Credem ca ne descurcam destul de bine si onorabil si fara prezenta manifestata a lui Dumnezeu. Ne bazam prea mult pe noi, pe resursele noastre, pe abilitatile noastre, astfel incat Duhul Sfant se simte sincopat. Dumnezeu nu se coboara intre noi pentru ca noi credem ca putem si fara El. Asa ca ne lasa sa ne vedem de religia noastra moarta. Suntem multumiti cu starea noastra, crezand ca ceea ce traim noi e maximul.

  3. pentru ca putini din cei ce s-au intors la Domnul si-au pus intreaga viata pe altarul lui Dumnezeu. Putini s-au dedicat in totalitate spunand: Doamne fa ce vrei cu mine, fa ce vrei din mine. Multi traiesc cu inimile impartite: vor si pe Dumnezeu, vor sa se si imbogateasca, vor o viata dedicata insa pe jumatate- sa pastreze ceva si pentru ei, ca daca dau totul pentru Dumnezeu, ei cu ce mai raman…

  As vrea sa va spun ca se poate si altfel. Se poate sa fie foc in predicare, se poate sa traim supranatural, sa fie vindecari, dracii sa fie scosi din oameni, rugaciunea sa distruga bariere, se poate sa existe proorocii, vedenii, descoperiri, interventii divine. Se poate ca Dumnezeu sa se coboare intre noi si sa convinga de pacat orice om care vine in mijlocul nostru. Dumnezeu e mare si e viu si e Acelasi. Noi ne-am schimbat si am facut din crestinism o religie moarta si ne-am luat un dumnezeu mic de cauciuc.

  Iti spun ca unul care sunt din BER si nu am crezut in astfel de lucruri si nici nu credeam ca o sa imi schimb vreodata teologia in privinta asta.

  1. Salutare,
   de unde anume esti din BER? Ne cunoastem?

   Inteleg ca ti-ai schimbat teologia in privinta minunilor si supranaturalul, dar ce a condus la aceasta schimbare? Ai avut vreo experienta de acest gen?

   Cat de mult ai studiat pasajul din Marcu 16:9-20, ca sa intelegi ce si cum a fost scris, de carte cine, si de ce apar notari de subsol că acest pasaj a fost adaugat ulterior de catre altcineva si nu de autorul evangheliei dupa Marcu? Cum se incadreaza pasajul si cum se potriveste cu spiritul general al Scripturii si al Noului TEstament?
   Care este ponderea in scrierile de inavatatura apostolice in ce piveste viata si caracterul crestin si minunile, exorcizarile si vindecarile?
   Cat din scrierile parintilor bisericii – adica urmasii ucenicilor din secolul 1 – sustin aceste puncte de vedere?

   Uste usor sa credem ceva, insa este bine ca teologia noastra sa nu stea doar in interpretarea proprie. Ea trebuie sa fie verificata si cu alti teologi.

  2. Sunt din BER, Targoviste. Nu cred ca ne cunoastem. Dar banuiesc ca esti fiul sau o ruda apropiata din familia fratelui Nelu Zarnescu.
   Mi-am schimbat teologia in aceasta privinta de curand. Insa nu este vorba despre o simpla acceptare intelectuala ci a fost nevoie de o zdrobire si de pocainta pana cand Duhul Domnului mi-a descoperit aceste lucruri.
   Apoi, intre noi se intampla astfel de lucruri, nu la nivelul acela, insa am credinta ca vor fi si asa cat de curand.
   Am cunoscut oameni care au experimentat astfel de lucruri. I-am vazut fata in fata. Au experimentat exorcizari, vindecari, proorocii, descoperiri si altele de acest gen. Ne-am rugat impreuna cu astfel de oameni iar prezenta lui Dumnezeu s-a coborat intre noi intr-un fel in care nu-l mai cunoscusem pana atunci.
   Chiar acum 2 zile a fost in mijlocul nostru un om al lui Dumnezeu, Corneliu Telegaru, misionar in Papua Noua Guinee si ne-a marturisit ca dumnealui traieste in misiune astfel de lucruri. De asemenea fratele Lowell Brueckner pe care am avut ocazia sa-l cunosc ne-a spus o groaza de astfel de minuni pe care lea trait. Incerca sa ne convinga de faptul ca si azi se mai fac astfel de lucruri spunand: aratati-mi o minune din Fapte si eu va pot povesti alte 10 la fel la care eu am fost martor.
   Dar noi am rastalmacit Biblia, am studiat-o, am comparat-o, am disecat-o si rationalizat-o. Doar ca nu am crezut-o.
   Iar faptul ca noi nu traim astfel de lucruri, asta nu inseamna ca nu exista. Si e o nubunie sa spui ca nu mai exista minuni si sa te indoiesti de experienta altora doar pentru faptul ca tu nu ai trait asa ceva. Si nu ma refer la tine atunci cand spun „tu”.
   Citeste memoriile marilor trezitori. Toti au experimentat astfel de lucruri. Ar trebui sa ne dea de gandit.
   PS: Ceea ce spun nu are nicio legatura cu miscarea strajerilor. Nu ma intereseaza despre strajeri, ci e vorba despre noi si Dumnezeul nostru pe care L-am inchis in tiparele noastre.

   1. slujitor in slujba Marelui Imparat

    Domnul sa te binecuvinteze frate scump pentru marturia care ai facut-o,…doar astfel se va intelege ca Dumnezeu lucreaza in fel si chip,…nu dupa limite puse de oameni. Dumenzeu Atotputernic face asemenea lucrari si astazi , insa noi nu suntem obisnuiti cu asa ceva!…Apoi nu cred ca a spus cineva ce e prefect Pastor Chris, este om are si el greselile lui dar lucrarea care o face in numele lui Isus e de la Dumnezeu!

    Ma bucur sa stiu ca sunt romani care inteleg ca Dumenzeu mai lucreaa si astazi cu semne si minuni!

    Glorie Domnului!

   2. Nu am pus problema de a crede sau nu in minuni si semne ci care este accentul Bibliei in ce priveste viata crestina. Minuni si semne au fost, sunt si vor fi tot timpul – si de la Dumneze si de la Diavolul; Matei 7:21-23 – multi vor veni si vor sustine ca au facut semne, minuni si exorcizari si totusi nu vor intra in Imparatie pentru ca ei nu au avut nasterea din nou sau au cazut in apostazie;
    Accentul Bibliei cade pe schimbarea interioara a inimii si a caracterului; nicidecum nu gasim in Scriptura ca a face minuni este un semn de maturitate.

    Eu personal stiu oameni care sustin ca fac minuni dar viata lor este plina de nereguli si pacate. Asa ca ar trebui sa fi atent incotro mergi. Este un drum alunecos si periculos sa treaiesti viata de credinta prin prisma minunilor.
    Dumnezeu inca face minuni ca raspuns la rugaciuni, nu am nici un dubiu, insa ultimul val de teologi ai minunilor si semnelor sunt rezultate ale miscarii Letter Rain din SUA si miscarea Vinyard – doua miscari demonice si plina de profeti falsi. Parintele lor este William Branham, un apostat care sustinea tot timpul ca un inger merge cu el si face minuni.
    Un exemplu graitor este Paul Cain, caruia i-a fost dedicata o carte despre minuni, scrisa de Jack Dere – Surprins de puterea Duhului – iar acest Paul Cain a ajuns sa fie descoperit ca homosexual, desi era recunoscut ca un mare profet. De fapt el a fost si este un profet fals, demonizat si fara nastere din nou.

    Asa ca trebuie sa ai grija pe unde calci.

   3. slujitor in slujba Marelui Imparat

    Dragi frati, eu nu cred ca este vreun om pe pamant fara pacat!…fara sa nu greseasca!…asta nu inseamna ca ma refer la cei care le place sa traiasca in pacat.

    Viata cu Dumnezeu nu inseamna numai minuni ci in primul rand dragoste! daca nu ai dragoste esti nimic (spune Cuvnatul lui Dumnezeu), poti muta chiar muntii prin credinta dar daca nu ai dragoste esti nimic!…deci eu cred ca pentru a fi mantuiti nu ne ajuta obligatoriu aceea credinta care face minuni, ci pentru a ajunge la mantuire ne ajuta dragostea care este DUMNEZEU, iar daca n-o avem suntem nimic!

    Stimate frate Emi, spuneati ca face minuni si Dumnezeu si diavolul ,….eu indraznesc sa va spun ca in Numele Domnului Isus, satan nu va face niciodata minuni (asta a spus-o Domnul Isus ucenicilor cand acestia i-au spus ca au gasit pe cineva scotand draci in numele Lui si ei l-au oprit, iar Domnul Isus le-a spus sa nu-l opreasca, deoarece nimeni nu poate sa faca minuni in numele Lui si sa fie impotriva Lui) .

    Iar pastor Chris proclama vindecarea in Numele lui Isus, apoi nu cred ca sustine nimeni ca vindecarea trupeasca aduce mantuire,…mai presus de toate terbuie sa fie mantuirea sufletelor, nu vindecarea trupurilor. N-am fost la intalnirile acestui pastor, insa din filmatele care le-am vazut eu am inteles ca Il proclama pe Dumnezeu Tatal, pe Domnul Isus, pe Duhul Sfant, cu siguranta are si greseli, dar eu as pune o intrebare cine nu greseste?

    Nu trebuie sa fie pe primul loc vindecarea trupeasca, dar nici ignorat acest dar de la Dumnezeu!

    Domnul sa fie Cel care sa-si faca Numele de Slava in toate! amin

 14. Nu am nicio legatura si nici nu voi avea cu astfel de oameni care traiesc in pacate indiferent de ce lucruri extraordinare ar face.
  Dar sunt si oameni care traiesc in smerenie si curatie de inima, oameni zdrobiti de Domnul prin multa suferinta, oameni ale caror cuvinte sunt insotie de semne si minuni pentru ca L-au crezut pe Dumnezeu pe cuvant.
  Iar eu semnalez o problema in aceasta privinta: din bisericile noastre (vorbesc la general) cam lipseste supranaturalul. Asta si pentru ca lipseste sfintirea si dedicarea pe altarul Domnului. Asa cum spunea Tozer, daca nu ma insel: „Daca Dumnezeu ar muri azi, multe dintre biserici si-ar continua linistite activitatea inca 10 ani.” Pentru ca nu au nimic de-a face cu Dumnezeu. Sau „in unele din bisericile de azi Dumnezeu e prezent la fel de mult cat este de prezent si intr-un bar”.
  E nevoie de manifestarea prezentei lui Dumnezeu in mijlocul nostru. Altfel ramanem doar cu vorbe goale.

  1. Si da, ai dreptate. Accentul nu trebuie sa cada pe acest aspect, ci pe jertfa mantuitoare a Domnului Isus. Dar de ce sa-l neglijam?

 15. ptr slujitor..
  stimate frate, nu formula arata ca cineva este un profet adevarat sau unul fals;
  Fapte 19:13 – cei sapte fii ai lui Sceva incearca si ei sa foloseasca aceeasi formula si sfarsesc batuti si schingiuiti.

  Daca vei citi cu atentie Matei 7:15 vei descoperi ca principalul test al unui prooroc nu este ceea ce zice el ci viata lui. Apoi urmeaza si testul teologiei lui.
  La ambele teste pastorul Chris cade. Viata lui este plina de scandaluri. A fost acuzat de sparale de bani de politia din Nigeria pentru o suma in jur de 35 de mil de dolari. O avere. Traieste in opulenta si lux, predicand evanghelia prosperitatii. Nimeni nu are voie sa filmeze biserica lui sau alte proprietati, iar cine incearca sfarseste batut de agentii lui de paza. Staful lui a fost acuzat de dare de mita si alte scandaluri sexuale.
  Am postal deja un video in care sustine ca masturbarea nu este pacat. Teologia lui este cu totul aeriana si se erijeaza in mare om a lui Dumnezeu in fata caruia oamenii trebuie sa se plece.

  De ce ignorati realitatea? Un astfel de om nu poate fi un profet al lui Dumnezeu iar teologia lui este de aruncat la gunoi. Un astfe de om nu trebuie sa fie ascultat. Este un lup imbracat in haine de oaie.

  1. slujitor in slujba Marelui Imparat | Răspunde

   Fii lui Sceva, au incercat (doar au incercat) sa cheme numele Domnului Isus si n-au facut nici o lucrare in numele Domnului Isus pentru ca duhurile au cunoscut ca ei nu sunt cei ce-L au pe Isus in ei.

   Eu nu-l uremez pe pastor Chris si nici acea miscare a strajerilor, ci pe Isus Hristos si cred ca ar trebui mai mult sa ne uitam ce face Isus Hristos nu oamenii. Eu accentuez si repet ca nimeni nu va scoate pe satana din oameni in Numele lui Isus Hristos.

   Nu cred ca gaseste placere Domnul Isus in contradictiile noastre despre un om pe nume Chris sau oricare ar fi numele lui, ci mai degraba l-ar onora pe Domnul Isus daca am vorbi mai mult despre El. Eu vad in vindecari mana lui Dumenzeu care proclama numele deosebit a lui Isus Hristos si nu numele unui om. Fiecare va da socoteala de lucrarea care a facut-o pe pamant.

   Cand cineva predica , canta sau face orice lucrare pentru Dumnezeu noi ar terbui sa vedem doar lucrarea lui Dumnezeu nu sa-l inaltam pe om si sa devina acel om preferatul nostru. Eu nu gasesc nimic rau la adresa lui Dumnezeu cand se vad vindecari, apoi viata celui prin care au loc aceste vindecari cred ca e de competenta lui Dumnezeu sa o verifice. Eu ma bucur cand Numele lui Dumenzeu este inaltat si nu doresc nicidecum sa scot in eviidenta sfintenia sau trairea unui om. Cat ne ajuta sa inaintam in a-L cunoaste pe Dumnezeu contradictiile despre oameni? tinta noastra terbuie sa fie Hristos!….eu ma rog ca in lucrurile care nu am ajuns de aceeasi parere sa nu lumineze Dumnezeu.

 16. e revoltator

 17. Inainte sa ma intorc la Dumnezeu am studiat parapsihologia, am practicat yoga si arte martiale taoiste, si drept sa va spun ceea ce face „pastorul” Chris, William Branham, Benny Hinn sau altii de teapa lor (miscarea carismatica), seamana foarte mult cu sedintele de spiritism, autohipnoza, hipnoza si tehnici de manipulare (spalare a creierului)… Dealtfel tehnicile de vindecare a acestor pseudo-pastori nu sunt foarte diferite de cele ale yoghinilor. In plus acele spasme necontrolate pe care le au unii, seamna cu cele pe care le au cei triburile africane in sedintele lor de spiritism.
  Ca tot ai amintit de Willian Branham, el a fost un ocult, un inchinator la satan si un eretic. Dealtfel viata lui a foarte controversata, si ceea ce s-a descoperit despre el a socat lumea. (puteti citi Legend of the fall de Peter M. Duyzer).
  Plus de asta, manifestarile pe care le au carismaticii, le mai gasesti prin sanatorii. Nu e normal asa ceva… Acele manifestari necontrolate, nu au nimic deaface cu Duhul Sfant, care este, daca vreti Intelepciunea Suprema si Absoluta a lui Dumnezeu. Daca o teologie sau o doctrina se contrazice cu Scriptura in cel putin o afirmatie, deja acea doctrina sau teologie o pui sub semnul intrebarii.
  PS: stimabilul „slujitor in slujba Marelui Imparat”, se contrazice de cateva ori in argumentarile lui, deci nu il pot crede.

  1. multumim pentru comentariu…. inca un argument care arunca lumina asupra naturii acestor lupi imbracati in haine de oaie…

 18. si mie mi-a placut raspunsul si legatura…in hipnoza de baza este ILUZIEapoi SUGESTIE;In carismatism este la felPROCLAM DECLAR porunca sau fagaduinta urmata de CREDE O MINCIUNASI MINNTEA TA O VA EFECTUA IN TINE>>>

 19. Auziti marilor stiutori! care ati facut si hipnoza si NLP si iluzionism! ia explicati-mi si mie cum functioneaza hipnoza in chestia asta! … si cum l-a platit pe baietel?! http://www.youtube.com/watch?v=xrBL5Ofp4Ug

  1. stimate Cristian, esti foarte naiv… iti pui in joc eternitatea ta bazandu-te pe youtube-uri. Nici macar nu realizezi ca in spatele acestor „oameni ai lui Dumnezeu” sunt niste imperii financiare uriase si ca oamenii fac bani pe spatele credulilor. Si daca era numai atat ar fi fost bine, dar ii duc si in iad pe cei care ii urmeaza.
   2 Petru 2:3 – In lacomia lor (proorocii mincinosi) vor cauta ca prin cuvantari inselatoare sa aibe un castig de la voi, dar osanda ii paste de multa vreme… ”
   Asa ca ai grija pe mana cui iti lasi sufletul.. .

 20. Dumnezeu sa te binecuvanteze, frate Emi Zarnescu!
  E foarte util articolul scris, m-a scutit de „sapaturi”!
  Doamne, ai mila de copiii Tai!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: