Pastorul cel bun si lupii

De curand, am auzit de inca un termen al unei noi forme de biserica. Ea se numeste „emergent churces”.  Desi eram familiarizat cu ideile care se propaga in cadrul lor totusi acum observ ca acestea capata o forma si o denumire clara.

Una din caracteristicile esentiale este „sa nu suparam pe nimeni”. Cu alte cuvinte, zicem orice, numai sa ii impacam pe toti. Biblia nu este un adevar absolut, ci avem multe alte materiale care ne pot ajuta sa devenim mai spirituali. Ideologia gandirii pozitive este extrem de mult folosita. Orice gandesti, poti realiza. Fa-ti viata mai frumoasa. Viata trebuie traita din plin, ca doar Isus asa a zis, ca vrea sa avem viata din abundenta.

Nu putem numi homosexualitatea pacat, sau adulterul, pentru ca suparam oamenii, iar adevarul este sacrificat de dragul pacii.

Un accent puternic al acestor biserici este ecumenismul. Toti avem un adevar, fiecare in modul lui, dar putem sa fim toti impreuna, o biserica mondiala unita si corecta politic. Cu alte cuvinte, un nou Turn Babel, cu care putem sa ne urcam la Dumnezeu. De asemenea se propaga un nou mod de rugaciune, numita si rugaciunea contemplativa, mistica. O erezie majora, care poate atrage pe multi. Voi reveni probabil in viitor cu mai multe detalii despre aceasta.

Intr-un alt video am auzit un predicator carismatic care afirma ca pocainta nu este calea de intrare in relatia cu Dumnezeu, ci este modul prin care se incepe o viata din abundenta aici pe pamant.

Totul se invarte in jurul stilului de viata de aici. Viata de dincolo nu conteaza, de fapt, nici nu stim daca exista cu adevarat, afirma unele voci.

Biblia afirma clar ca credinta in Hristos nu are ca scop viata aceasta. 1 Corinteni 15:19: Daca numai pentru viata aceasta am nadajduit in Hristos, atunci suntem cei mai de plans dintre oameni. (NTR)

Ceea ce imi vine in minte, este textul din 2 Tesaloniceni 2:11-12: De aceea Dumnezeu le trimite o lucrare de ratacire, pentru ca ei sa creada o minciuna, asa incat toti cei care n-au crezut adevarul, ci si-au gasit placere in nedreptate, sa fie condamnati.

Imi pun deci intrebarea, cum mai putem noi, ca si copii ai lui Dumnezeu, sa rezistam in fata unui val asa mare de erezii? Sunt atat de multe, ca nu mai stim incotro sa apucam. Ajungem la un moment dat sa punem si noi intrebarea ca Pilat: Ce este Adevarul?

Cum poate sa razbata un credincios, care doreste sa implineasca Cuvantul, prin acest labirint al invataturilor false? Cum poata sa fie sigur ca sunt de partea adevarului?

In mintea mea a rasunat un verset: Oile Mele asculta glasul Meu ..

Deschid Biblia ca sa citesc in Evanghelia dupa Ioan, pe care incerc sa o aprofundez zilele acestea. Capitolul pe care il am de citi pentru astazi este Ioan 10. Raman uimit, aproape perplex. Capitolul este dedicat Pastorului cel Bun.

Citesc, si in cele din urma ajung la versetul 27… Oile Mele asculta glasul Meu; Eu le cunosc iar ele Ma urmeaza. Coincidenta? Nu prea cred.

Iaras intrebarea: Ce este Adevarul?  Raspunsul il stim tot din Ioan. Adevarul este o Persoana. Adevarul nu este ceva abstract, ci este concretizat intr-o Persoana. Adevarul nu este o ideologie, ci este o Persoana. Adevarul nu este dat de experiente sau puteri supranaturale, ci este reprezentat de o Persoana.

Isus a zis: Eu sun Calea, Adevarul si Viata. – Ioan 14:6.

Isus le-a vorbit din nou: Eu sunt lumina lumii. Cel ce Ma urmeaza pe Mine, nu va umbla niciodata in intuneric, ci va avea lumina vietii. – Ioan 8:12.

Intrebarea se pune deci, cum il urmez pe Isus, cum ma asigur ca sunt pe urmele Lui si Ii ascult glasul? Cum ma asigur ca il urmez pe Pastorul cel Bun si nu un lup imbracat in haine de oaie sau de pastor?

Iata solutia pe care a dat-o Pavel.

Fapte 20:13-38:   v.29 – Stiu ca dupa plecarea mea vor veni lupi feroce care nu vor cruta turma.

Solutia lui Pavel la aceasta problema? Tot el o da in acelasi pasaj.

Versetul 32: Iar acum va incredintez lui Dumnezeu si Cuvantului harului Sau, Cuvant care are putere sa va zideasca si sa va dea mostenirea alaturi de toti cei sfintiti.

Iata deci raspunsul. CUVANTUL. Daca vrem sa ramanem in Adevar, trebuie sa ramanem ancorati in Cuvant. Aici se gasesc cuvintele Pastorului. Doar in Cuvant putem auzi glasul Lui. Problema este ca nu poti ramane in Cuvant daca nu il citesti si nu il studiezi. Credinta vine in urma auzirii. Dar ce trebuie sa auzi? Cuvantul, nu altceva.

Sigur ca avem nevoie si de oameni care sa ne ajute in aceasta. De aceea este nevoie sa alegem cu grija pe cineva caruia sa ii cerem ajutor in interpretare, iar acel cineva trebuie sa fie ancorat puternic in Cuvant. Este nevoie de multa rugaciune si de calauzirea Duhului Sfant.

Doamne ajuta-ne sa auzim glasul Pastorului cel Bun, si sa identificam lupii din turma!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: