Fiti plini de Duh

Efeseni 5:18,19: … fiti plini de Duh.Vorbiti intre voi cu psalmi, imnuri si cantece duhovnicesti, cantand si laudandu-L pe Domnul in inima voastra.

Subiectul acesta este o tema controversata in perioada noastra, in care se face mult caz de puterea Duhului si se afirma tot mai mult necesitatea lucrarii prin Duhul, si este adevarat; trebuie sa fim plini de Duhul Sfant si sa lucram prin Duhul Sfant. Dar ce inseamna sa fi plin de Duh?

Voi reda un material din cartea „Puterea rugaciunii si rugaciunea cu putere” scrisa de R.A. Torrey in jurul anului 1920. Este o colectie de predici despre rugaciune si rolul pe care rugaciunea l-a avut in trezirile spirituale care au cuprins intreg mapamondul in jurul anului 1900. Este cunoascut faptul ca acestia, oamenii lui Dumnezeu prin care s-a produs trezirea, au pus accent pe lucrarea prin Duhul Sfant. Iata ce afirma Torrey, un lucrator crestin devotat si implicat in trezirile spirituale:

„Cuvantul scris a lui Dumnezeu este instrumentul vizibil prin care lucreaza Duhul invizibil a lui Dumnezeu; asa ca daca vrei sa fi plin de Duh trebuie sa fi mereu plin de Cuvant. Acest lucru este clar explicat in pasajul la care tocmai ne-am referit, Efeseni 5:18, si versetul care urmeaza imediat dupa el; … Observati acum cu atentie Coloseni 3:16: Cuvantul lui Hristos sa locuiasca din belsug in voi in toata intelepciunea. Invatati-va si sfatuiti-va unii pe altii cu psalmi, cu cantari de lauda si cu cantari duhovnicesti, cantand lui Dumnezeu cu multumire in inimile voastre. Vedem ca in Coloseni, Pavel atribuie faptului de a fi plin de Cuvant exact acelasi lucru pe care il atribuie si faptului de a fi plin de Duh, dupa cum se vede si in Efeseni 5:18,19, iar aceste epsitole au fost scrise aproximativ in aceeasi perioada.

Nu trebuie sa pierdem niciodata din vedere faptul extrem de important ca Duhul nevazut a lui Dumnezeu Isi face lucrare prin Cuvantul scris, vizibil a lui Dumnezeu. Daca ramanem in armonie cu gandul lui Dumnezeu printr-un studiu zilnic, constant al Cuvantului Sau, si printr-o ascultare scrupuloasa fata de Cuvantul Sau – instrumentul prin care Duhul Sfant lucreaza in mod constant, atunci si numai atunci Duhul Sfant ne va calauzi in rugaciune.”

Aceasta expunere ne ajuta sa intelegm foarte clar ce inseamna a fi plin de Duh. Nu inseamna sa fi imbatat de ceva, sa ai o stare extatica, sau sa ai anumite „semne” ale lucrarii Duhului. A fi plin de Duh inseamna, la modul cel mai clar si simplu, a fi plin de Cuvant. Explicatia fratelui nu mai are nevoie de adaugiri.

O, daca am intelege importanta Cuvantului si valoarea lui!

O, daca am face din Cuvant pasiunea vietii nostre!

O, daca am da importanta implinirii Cuvantului, asa cum l-a lasat Domnul si apostolii si cum l-a inspirat Duhul!

O, daca ne-am lasa transformati de acest Cuvant!

Ioan 17:14 -17 – Eu le-am dat Cuvantul Tau si lumea i-a urat pentru ca ei nu sunt din lume, la fel cum nici Eu nu sunt din lume. Nu te rog sa ii iei din lume, ci sa-i pazesti de cel rau. Ei nu sunt din lume, asa cum nici eu nu sunt din lume. Sfinteste-i prin adevar! Cuvantul Tau este adevarul.

Ioan 1:1 – La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu.

Domne ajuta! Domne da izbanda!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: